KıbrısManşetSiyasetToplum

Nüfus politikası mı dediniz hade ordan..

Bütün bu olumsuzluklar ile karşı karşıya kalan halkın bu anlamda yaşadığı mağduriyeti nasıl görmezden gelebilirsiniz?

Cumhuriyetçi Türk Partisi, yaptığı açıklamada 625 kişi kapasiteli Merkezi Cezaevi’nde 857 mahkumun olduğunu bunun ciddi sıkıntılar yarattığını ve ‘ülkede nüfus politikası uygulamasının şart olduğunu’ belirtti..

Hani derler ya atı alan Üsküdar’ı  geçti diye, işte tam da öyle bir durum söz konusu burada, ülkemizde yurtdışı kaynaklı sürekli artan bir nüfus var. Ve fakat bu nüfus geldiğimiz günde artık kontrol edilebilecek düzeyde değil, nitekim ülkemizde yaşayan nüfusun sayısını ülkeyi  yönetenler dahi bilmiyor. Gelelim CTP’nin nüfus politikası şart uyarısına.. Şimdi ülkede oluşan kalabalıkların dış kaynaklı bir politikanın sonucu  olduğunun CTP farkında değil mi? Buna ihtimal vermek istemiyorum ama diyelim ki değil..Lakin bu ülkede CTP’nin liderliğinde kurulan hükümetler oldu. Ve o günlerde de şimdiki kadar yoğunluk olmasa da ülkemize bu anlamda ciddi bir nüfus kaydığını biliyoruz.. Dolayısıyla bu konunun uğrayacağı akıbetin kontrolsüz bir nüfus oluşturacağını bu ülkede 1974 sonrası kurulan düzenden bunu öngörmemek çok büyük bir hataydı.

Nitekim aradan geçen yaklaşık  50 yılda geldiğimiz durum artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Böylesi küçük ölçekli bir coğrafyada dış kaynaklı ve bilinçli bir politikanın sonucu olarak  artan nüfusla birlikte yerel halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir potansiyeli yoktur ülkenin.

Bunu idrak etmekten ısrarla kaçınan bir yönetim anlayışı mevcut ülkede.

Hade hepsini geçtim, yollar, sokaklar yetersiz, şehirlerin, köylerin altyapıları yetersiz, okullar, hastaneler artan nüfusa hizmet olarak cevap verebilecek durumda değil, su, elektrik aynı şekilde bu nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil.. Bütün bu olumsuzluklar ile karşı karşıya kalan halkın bu anlamda yaşadığı mağduriyeti nasıl görmezden gelebilirsiniz?

Dolayısıyla İktidarın iktidar olamadığı, muhalefetinse muhalefet yapamadığı bir ülkede yanlışlar birbiri ardına gelir. Kaldı ki böylesi bir konjonktürde ilkeli bir nüfus politikası oluşturmak zaten mümkün değil, zira dış kaynaklı izlenen politika gereği ülkeye akın akın insanlar getiriliyor. Dolayısıyla bunu ifade etmek  için çok geç kaldınız, hoş bunu fark etmek için de çok geç kaldınız.. Bu arada Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre geçtiğimiz  Cumartesi ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen “Asayiş ve Trafik Denetimleri” sonucu; ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 22 kişi tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Sanırım bu açıklama ülkenin nüfus politikasını çok net ortaya koymaktadır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu