Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Nuris: TC, KKTC üzerinden yasa dışı göçmen gönderiyor

Rum İçişleri Bakanı Nuris, Türkiye’nin sistematik olarak KKTC üzerinden yasa dışı göçmen gönderdiğini, KKTC makamlarının yasa dışı göçmenleri engellemediğini ifade etti.

Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sistematik olarak KKTC üzerinden yasa dışı göçmen gönderdiğini, KKTC makamlarının yasa dışı göçmenleri engellememekle birlikte buna yönelik teşviklerde bulunduğunu iddia ederek, bu durumum çok ciddi bir sorunu teşkil ettiğini savundu.

Nuris, Güney Kıbrıs’ın denizden gelişleri engellemek için liman polisinin güçlendirilmesini ileriye götürdüğünü, Yeşil Hat’tan geçişlerin engellenmesi için ise tel örgülerin yerleştirildiğini, devriye ve gözetim teknolojisinin uygulandığını ifade etti.

Son dönemlerdeki siyasi sığınma süreçlerinde kaydedilen ilerleme konusunda Johansson’a bilgi verdiklerini söyleyen Nuris, bu yıl I Ocak itibarıyla uygulanan yeni siyasi sığınma politikasıyla birlikte 8 bin 500’ü aşkın başvuruyu inceleyip, 7 bini aşkın başvuruyu ret etmeyi başardıklarını ifade etti.

Nuris, ret edilen 7 bin kişiden sadece 300 tanesinin geldikleri ülkelere gönderildiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu