DünyaManşet

NYT, ‘öğrenci kredilerinden kurtulmanın yolları’na ‘ölüm’ seçeneğini ekledi

New York Times, ABD Yüksek Mahkemesi’nin Joe Biden’ın öğrenci kredilerinin silinmesiyle ilgili af kararını iptal etmesinin ardından hazırladığı ‘öğrenci kredilerinden kurtulmanın yolları’ listesine ‘ölüm’ seçeneğini koyunca topa tutuldu.

Yüksek Mahkeme, cuma günü aldığı kararla Joe Biden yönetiminin geçen yıl çıkardığı öğrenci kredilerinin silinmesiyle ilgili af kararını bozdu.

New York Times, mahkemenin kararının ardından yayımladığı bir yazıda ‘Öğrenci borcunu sildirmenin’ altı yolunu açıkladı.

Gelir odaklı geri ödeme yapmak, kamu hizmeti yapanlara kredi affı sunan programa başvurmak, iflas ve engelli olma sebebiyle borcu sildirmek gibi önerilerin yer aldığı haberde diğer bir seçenek de ‘ölüm’ olarak sunuldu.

Borcun “Borcu alan kişi ya da kişinin ölümüyle birlikte silindiğini” açıklayan yazıda “Bu, çoğu kişinin borç sıkıntısını çözmek için seçeceği bir şey değil” notu da yer aldı.

Makale daha sonra revize edilerek “ölüm” alt başlığı “borcun devam etmemesi” şeklinde değiştirildi.

ABD Yüksek Mahkemesi 6’ya 3’lük bir kararla, 400 milyar dolarlık kapsamlı bir öğrenci kredisi yardım planını uygulamaya koyan Biden yönetiminin yetkisini aştığına hükmetti.

Bu karar, gelecek aylarda tahminen 43 milyon Amerikalının öğrenci kredisi geri ödemelerinden tekrar sorumlu tutulacağı anlamına geliyor.

Cuma günkü basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden, mücadelenin bitmediğinde ısrar ederek sağlam bir yasal dayanağa sahip “yeni bir yolla” yardım sözü verdi.

Biden, ABD Eğitim Bakanı Miguel Cardona’yı, Yüksek Mahkeme’nin kararıyla uyumlu yeni bir af planı hazırlamakla görevlendirdi

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu