GenelKıbrısManşetToplum

“O günden beri sadece nefes alıyoruz”

Evlatlarını kaybeden ailelerin acısı ilk günkü tazeliğini korurken, sel felaketinde yitip giden 4 gencin isimlerinin dahi hatırlanmamasına isyan etti

DEVRİM DEMİR

Evlatlarını kaybeden ailelerin acısı ilk günkü tazeliğini korurken, sel felaketinde yitip giden 4 gencin isimlerinin dahi hatırlanmamasına isyan etti.


FELAKET KURBANI GENÇLER UNUTULDU
Ciklos’ta 2018 yılının Aralık ayında yaşanan sel felaketinde, hayatlarının baharında yaşamdan kopan Günay Kandaz ve Gaye Soyutok’un, aynı kaderi paylaşan iki kardeş olan anneleri, acılarını paylaşıp birbirlerine destek oluyor. Evlatlarını yitirdikleri günden bugüne, gözyaşları dinmeyen acılı iki anne GIYNIK Gazetesi’ne konuştu. Felaketin üzerinden geçen beş yılın ardından, 4 gencin adının bile anılmadığına değinen anneler, “Yaşamak bu mu? Gözümüz açık, sadece nefes alıyoruz” dedi. Dört gencin selde boğularak hayatlarını kaybettiğini fakat felaket tarihin bir daha anılmadığı dile getiren aileler, “4 yıldır mahkemeye gidip geliyoruz. 5 Aralık hiçbir yetkili tarafından hatırlanmıyor, sularda boğularak yitirdiğimiz çocuklar unutuldu” şeklinde konuştu.

İKİ EVLADINI TOPRAĞA VERDİ
Felaket gecede cansız bedenine günler sonra ulaşılan 18 yaşındaki Gaye Soyutok’un annesi Mehtap Yavru kızının acısına dayanmakta güçlük çekerken, geçtiğimiz ocak ayında 25 yaşındaki oğlu Süleyman Soyutok’u da trafiğe kurban verdi. “Çarpık yapılaşma” dediği düzende iki evladını kara toprağa veren kadersiz anne, “Onlar gibi ben de yaşamıyorum. Bakmak zorunda olduğum çocuklarım var, yaşayan ölüyüm. Hiçbir talebim olmadı ama selde yitirdiğimiz canlar senede bir gün de olsa hatırlanmalıydı” dedi.

“ACIMIZ TOPRAĞA GİRİNCE BİTECEK”
Aynı gecede hem kardeşinin kızını hem de kendi evladını yitiren gözü yaşlı anne Selda Yavru’da gençlerin çok kısa sürede unutulmasına sitem etti. Normal bir kayıp yaşanmadığını, gençlerin hiçbir şekilde hatırlanmadığına vurgu yapan Yavru, “Davamız sonuçlanmıyor, çarpık düzen yüzünden hayatlarının baharında 4 genç yaşamdan koptu. Hayatlarını kaybettikleri noktaya bile bir çelenk bırakılmıyor, bizim acımız toprağa girince bitecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu