DünyaGenelManşet

O uygulamalar artık telefonlarda olmayacak!

Telefonlarda ön yüklü uygulamalar vardır. Mesela iPhone'da FaceTime veya Safari, Samsung'un telefonlarında Samsung'un kendi web tarayıcısı yüklü olarak gelir. Şimdi böyle ön yüklü uygulamalar için yeni bir yasa yolda.

ABD’de son haftalarda devam eden antitröst yasası, geçtiğimiz hafta önerildi. Eğer yasa yürürlüğe girerse, Apple, Samsung, Xiaomi, Asus, Motorola vs… aklınıza hangi marka gelirse gelsin, cihazlarında kendi uygulamalarını ön yükü olarak sunamayacak. Bu yasa ön yüklü uygulamaları engelliyor. İşte detaylar…

Teknoloji şirketlerine yönelik bu öneri, şirketlerin işleyişine de yeni kısıtlamalar getirecek. Satın almalar kısıtlanacak, şirketlerin bazı iş alanlarından çıkmaları zorlanacak. Bu tanımdan anlayabileceğiniz üzere Apple, aslında buzdağının gözüken kısmı diyebiliriz. Diğer tüm şirketler, tıpkı Apple gibi bu durumdan etkilenecek.

Cicilline, ‘kendi kendini tercih etme’ yasağının Amazon’un Prime abonelik hizmeti için de geçerli olacağını belirtti. Temsilci, bu hizmetin e-ticaret platformuna güvenen bazı satıcıları dezavantajlı hale getirdiğini savundu. 1990’larda destansı bir antitröst davasına konu olan Microsoft’un tedbirlere tabi olup olmayacağı sorusunaysa bu kararın ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu’nun vereceğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu