GenelKıbrısManşetSpor

Oceanman Doğukan

15 ülkede yapılan Dünyanın en büyük açık su organizasyonlarından biri olan Oceanman yarışının Alanya serisine bu ülkenin evladı Doğukan Ulaç damga vurdu ve 10 km yarışında 02:20.07’lik derecesiyle genel klasman birincisi oldu.

DOĞUKAN ULAÇ’TAN YENİ ZAFER

15 ülkede yapılan Dünyanın en büyük açık su organizasyonlarından biri olan Oceanman yarışının Alanya serisine bu ülkenin evladı Doğukan Ulaç damga vurdu ve 10 km yarışında 02:20.07’lik derecesiyle genel klasman birincisi oldu. Daha önce İstanbul’da yapılan ve iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda da genel klasman birinciliği elde eden Doğukan bu kez de Oceanman genel klasman birinciliğine kulaç atarak bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

İLK GÜN TAKIM ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Alanya’da yapılan dünyanın en büyük açık su yüzme yarışı serisi Oceanman organizasyonu iki gün üzerinden gerçekleşti. Türkiye’de ikinci kez Alanya’da yapılan ve 24 ülkeden toplam 1100 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda ülkemiz adına Doğukan Ulaç, Osman Akkuş ve Hasan İlker kulaç attı. Yarışın ilk gününde 3×750 metre takım yarışında mücadele eden 3 Kıbrıslı Türk sporcumuz genel klasmanda 3’üncülük kürsüsüne çıkmayı başardılar.

İKİNCİ GÜNE DOĞUKAN DAMGA VURDU

Yarışın ikinci gününde ise Doğukan Ulaç fırtınası esti. Başarılı yüzücümüz Doğukan 10 kilometrelik parkuru 2 saat 20 dakika 7 saniyede yüzerek genel klasmanda birinci oldu ve kürsünün zirvesine çıkarak KKTC bayrağını açtı.
Diğer yüzücülerimizden Hasan İlker 30-39 yaş grubunda 3:03.11’lik derece ile genel klasman 17incisi, yaş grubu 6.’ncısı olurken Osman Akkuş ise 50-59 yaş grubunda 3:54.54’lük derece ile genel klasmanda 54’üncü, yaş grubunda da 12’nci geldi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu