DünyaGenelManşet

Ofislere dönüş kiraları uçurdu

Londra’da ev kiraları salgının başından bu yana ilk defa aylık bazda artış gösterdi

Haziran ayında Londra merkezdeki kiralar bir önceki aya göre yüzde 4,3 artış kaydetti

KİRALAR AYLAR SONRA İLK KEZ… İnsanların yeniden ofis ve şehir hayatına dönmesiyle beraber Londra’da aylardır sabit kalan ev kiraları yükselmeye başladı. Londra’nın merkezindeki ev kiraları karantina önlemlerinin gevşemesiyle beraber şehre dönen çalışanlar sonrasında Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında artış kaydetti. Bu salgının başından beri yaşanan ilk aylık kira artışı olarak kayıtlara geçti.

KİRALIK EV ARAYANLAR %45 ARTTI… Kiralık ev arayanlar Haziran 2019’a göre yüzde 45 artarken kiraya verilen ev sayısının yetersiz olması ve Airbnb gibi turistlere yönelik uygulamaların yeniden toparlaması fiyatların artışında önemli rol oynadı. Gayrimenkul şirketi Hamptons’ın Araştırma Müdürü Aneisha Beveridge konuyla ilgili açıklamasında, “Londra merkezdeki ev sahipleri ülkenin diğer yerlerindekine göre daha fazla zarar gördü ama, son aylarda buradaki kiralık ev talebinin de yönü değişti” dedi.

DELTA VARYANTI ENDİŞE KAYNAĞI… Emlak uzmanlarına göre ofise geri dönüşlerle beraber yeniden canlanan şehir hayatı da Londra’nın kötü geçen yılı arkada bırakmasına yardımcı olabilir ancak, “Delta” varyantı sonrasında İngiltere’de vaka sayıları yeniden yüksek seviyelere ulaşıyor. Delta varyantının tetiklemesiyle Artan vaka sayılarının ekonomik toparlanma üzerinde yeniden baskı oluşturma ihtimali bulunuyor.

LONDRA’DA KİRALAR %5 GERİLEMİŞTİ… Koronavirüs salgının başlamasıyla birlikte Londra’da emlak sektörü çok ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalırken, yaşanan ekonomik kriz sürecinde şehirde ev kiraları son altı yılın en düşük seviyelerine kadar gerilemişti. 2020’nin ilk yarısında Londra’da bulunan evlerin kiraları %3 oranında gerilerken, Ağustos ayında kiralardaki düşüş yüzde 5’i geçerek, 2014 yılından itibaren en düşük seviyeye inmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu