GenelKıbrısManşet

“Oğlum şiddetle büyüyor”

Ayrılma aşamasında olan eşinin 6 yaşındaki oğullarını darp ettiğini iddia eden babanın feryadı

DEVRİM DEMİR

Ayrılma aşamasında olan eşinin 6 yaşındaki oğullarını darp ettiğini iddia eden babanın feryadı

Girne’de 14 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma aşamasında olduğu eşinin 6 yaşındaki oğullarını ‘Darp’ ettiğini iddia eden baba Serkan Çakır, sesini duyuramamaktan dert yandı.

Boşanma aşmasında oldukları gerekçesi ile 6 yaşındaki oğlunu mahkeme emri ile haftanın 3 gümü gördüğünü ifade eden baba Çakır, geçtiğimiz hafta çarşamba günü oğlunu okuldan aldıktan sonra çocuğun bazı şikayetleri üzerine vücudunu kontrol ettiğini anlattı.

Oğlunun sürekli şiddet gördüğü yönünde komşularında da şikâyet aldığını ifade eden baba Serkan Çakır, Sosyal Yardımdan aldığı cevap karşısında yıkıldığını ifade etti.

“ANNESİDİR DÖVEBİLİR”

GIYNIK GAZETESİNE konuşan Serkan Çakır, “Ben eşimle mahkeme sürecine girdikten sonra, oğlumu haftanın üç günü görmek için psikolog tedavisi aldım. Sağlıklıdır raporu aldıktan sonra kendi öz çocuğumu görmeye başladım. Geçtiğimiz çarşamba günü oğlumu okuldan aldım sırtının ağrıdığını söyledi, annesinin yüzüne vurduğunu söyledi. Dudağını patlamış gördüm yüzünde de birtakım izler vardı hemen Girne Akçiçek Hastanesine gittim, Doktor gördü. Vücudunda morluk olmadığı gerekçesi ile darp raporu alamayacağımı söyledi. Girne Polis Müdürlüğüne gittim ifadem alındı, Sosyal Hizmetler Dairesinden bir bey geldi, poliste oğlumun ifadesini aldı” dedi. Sosyal Hizmetler Dairesine gittiğini kaydeden Çakır, “Annesidir dövebilir” yanıtı karşısında şok olduğunu kaydetti.

“Çocuğum şiddetle büyüyor ve ne yazık ki Sosyal Hizmetler herhangi bir şey yapmıyor. Bölgede annesi tarafından hırpalandığını görenler var, komşuların da şikâyeti var ancak buna rağmen yasa gereği poliste elinden geleni yapıyor” şeklinde konuşan Çakır, oğlunun annesine gitmek istemediğini söyledi.

POLİSE ŞİKAYETÇİ OLDUM… SOSYAL YARDIM OĞLUMUN İFADESİNİ POLİSTE ALDI…

Ayrılma aşamasındaki eşini geçtiğimiz hafta polise şikâyet ettiğini, oğlunun da poliste Sosyal Hizmetler tarafından gelen bir personel tarafından ifadesinin alındığını kaydeden baba Çakır, “Kimseye sesimi duyuramıyorum. Tüm yasalar kadından yana” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu