GenelKıbrısManşet

Oğluna şimdi kim bakacak?

Dereboyu’nda bugün sabah saatlerinde kaldırımda yürüdüğü esnada kayıp düşerek ayağı feci şekilde kırılan Hatice Soy’un yaşamındaki zorluklar, yaşanan üzücü olayın ardından su yüzüne çıktı.

Dereboyu’nda bugün sabah saatlerinde kaldırımda yürüdüğü esnada kayıp düşerek ayağı feci şekilde kırılan Hatice Soy’un yaşamındaki zorluklar, yaşanan üzücü olayın ardından su yüzüne çıktı.

37 yaşındaki engelli oğluyla birlikte yaşamanı sürdüren Hatice Soy’un yıllardır oğluna bakabilmek için okul kantinlerinde çalıştığı öğrenildi. Aldığı dairenin borcunu ödeyen ve oğluna bakmakla yükümlü olan Soy’un yaşadığı vahim olay tüm engelli ailelerini de ayağa kaldırdı.

Hatice Soy’un o anlarında yanında bulunan oğlu onu yerden kaldırmaya çalışan kişiydi. Oğluna bakmakla yükümlü olan Hatice Soy’un yaşadığı kazanın ardından büyük bir üzüntü yaşayan oğlunun psikolojisi de çok kötü etkilendi. Hatice Soy’un kardeşleri Ayşe Soy ve Sezar Uğur Soy, yaşananlara sosyal medyada isyan etti.

“KARDEŞİM AMELİYAT OLACAK”

Hatice Soy’un kardeşlerinden Ayşe Soy, “İçimiz yanıyor, düşen kardeşim, annesini tutanda özel gereksinimli oğlu” ifadelerini kullanarak şunlara yer verdi, “Oğlu özel gereksinimli bir çocuk ve annesini o halde görünce o çocuğun da psikolojisi yerle bir oldu. Bunu kim düşünüyor? Kardeşim ihmal yüzünden ameliyat olacak.”

“ANNESİNİ YERDEN KALDIRMAYA ÇALIŞAN ENGELLİ YEĞENİM”

Yaşamını İngiltere ve Türkiye’de sürdüren Kıbrıslı ünlü sanatçı Sezar Uğur Soy ise yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti, “ Bu benim kardeşim! Kıbrıs hiçbir zaman devlet olmadı ve olamazda! Halkına değer vermeyen zavallı beyinler ile yönetiliyor. Annesini yerden kaldırmaya çalışan 37 yaşındaki (engelli) yüreği kocaman yeğenim. Bu olay içler acısı ve kesin bu aileye devlet tarafından tazminat ödenmesi gereğinin yapılması lazım hem de hemen.”

Hatice Soy’un kardeşleri Ayşe ve Uğur Soy, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Bilbay Eminoğlu ve GIYNIk Gazetesi’ne gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu