KıbrısManşetPolisiye – Adli

Öğrenci olarak geldi, fuhuşa teşvik suçundan 4 yıl hapis cezası aldı

Ev arkadaşını zorla fuhuşa zorlayan Blessing Agbonselohbor aleyhindeki dava karara bağlandı

DEVRİM DEMİR

Lefkoşa’da Ocak ayında “Fahişelik Yaptırma, Fuhuşa Teşvik, Cinsi Münasebette Bulundurma Niyeti ile Alıkoyma, Soygun, Şiddet Tehditi, Darp” suçlarından tutuklu yargılanan Blessing Agbonselohbor aleyhindeki dava karara bağlandı. Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın baktığı davada, oy birliği ile alınan kararı Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın okudu.
Barkın, sanık Agbonselohbor’un yargılandığı Fahişelik Yaptırma, Fuhuşa Teşvik, Cinsi Münasebette Bulundurma Niyeti ile Alıkoyma, Soygun, Şiddet Tehditi, Darp” suçlarından 4 yıl hapis cezasına mahkûm edildiğini açıkladı.
Sanık S.O.P.’nin de ekonomik şartlar nedeniyle okula yeniden kayıt yaptıramadığını bu yüzden ülkede kaçak duruma düştüğünü ifade eden Barkın sanığa 1 ay hapislik cezası verdiklerini kaydetti.

EĞİTİM İÇİN GELMİŞTİ FUHUŞ YAPTIRIYORDU…

Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın, sanık Blessing Agbonselohbor’un ülkeye eğitim maksatlı geldiğini, ev arkadaşı 21 yaşındaki S.O.P.’yi sosyal medya üzerinden tanımadığı erkeklere pazarladığını kaydetti. Sanığın ev arkadaşını darp ederek ailesini öldüreceği yönünde defalarca tehdit ettiğini kaydeden Barkın, ‘İnsan ticareti’ suçunun kişiye karşı işlenen çok ciddi bir suç olduğuna vurgu yaptı. Eğitim maksatlı adaya giriş yapan sanığın, böylesi bir suça karışarak menfaat elde etmesinin oldukça vahim bir suç olduğunu ifade eden Barkın sanık S.O.P.’nin de ekonomik şartlar nedeniyle okula yeniden kayıt yaptıramadığını bu yüzden ülkede kaçak duruma düştüğünü söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu