EğitimKıbrısManşetSiyaset

Öğretmen hükümet gerginliği büyüyor

KTÖS ve KTOEÖS bugün tüm okullarda greve gidiyor, öğretmenler Meclis önünde eylem yapacak.

KTÖS ve KTOEÖS bugün tüm okullarda greve gidiyor, öğretmenler Meclis önünde eylem yapacak.

 GENEL GREV VE EYLEM
UBP-DP-YDP hükümeti ile öğretmenler arasındaki gerginlik giderek büyüyor. Öğretmenler, hükümetin izlediği eğitim politikalarını protesto etmek ve “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılması” ile “öğretmenlerin özlük haklarını hedef alan” yeni yasa tasarısından büyük rahatsızlık duyuyor. Hükümet kanadı, “öğretmenleri iş yapmak istememekle” suçlarken, öğretmen sendikaları “hükümetin eğitim hakkı ile demokratik hakları kısıtlama peşinde koştuğunu iddia ediyor. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), bugün tüm okullarda grev ve Meclis önünde eylem yapacağını açıkladı.

ÇAVUŞOĞLU: ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sendikaların kendilerini yasanın üzerinde gördüklerini belirterek, “Duruşumuzun arkasındayız, netiz. Bu şekilde devam edeceğiz. Öğretmenleri severim ama burada ülkenin menfaatleri söz konusu. Bu noktada da asla geri adım atmayız” dedi. Sendikaların çocukların mutlu olma hakkını kendilerine kalkan yaparak Millî Eğitim Bakanlığı’nın üzerine gitmeye çalıştıklarını savunan Çavuşoğlu, bunun asla kabul edilemez olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, “Öğrenciyi bize karşı silah olarak kullanmasınlar” dedi.

EYLEME KATILIM ÇAĞRISI
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ve KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan ortak açıklamada, bugün tüm okullarda 08.30-12.00 saatleri arasında grev ve saat 10.30’da Meclis önünde eylem yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, Eğitim Bakanlığının öğretmeni itibarsızlaştırmaya çalıştığı savunularak, “Öğretmenin onur ve haysiyeti ile oynandığı için; nitelikli eğitim, donanımlı okul ve güvenli binalar için, öğretmenin emeğine, bilime değer veren bir sistem kurmak için; bilgi, potansiyeli, becerisi olan gençler işsizken, Türkiye’den öğretmen getirilmesine karşı durmak için eyleme katılın. Mücadelemiz, öğretmene, örgütüne, topluma, toplumsal varlığımıza karşı yapılan saldırı, baskı ve tehditlere karşıdır. Bu mücadele gençlerimiz, geleceğimiz, toplumsal varlığımız içindir” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu