GenelKıbrısManşet

Öğretmenin grev hakları çalındı!

KTOEÖS, Başbakanlık ve Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı, maaş kesintilerini protesto etti

BAKANLIĞA SİYAH ÇELENK

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Maliye Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’nın “öğretmenin grev haklarını çaldığını” savundu. Sendika, dün Başbakanlık Bilgi Edinme, Değerlendirme Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde birer basın açıklaması yaparak “İşbirlikçi Hırsızlara Boyun Eğmeyeceğiz” yazılı pankart açtı. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı açıklamada, bakanlıklara yüklenerek, “Usulsüz, haksız, greve katılan, katılmayan raporlu olan veya saatlik kesinti olması gerekirken kesmesi gereken miktardan iki katı fazla keserek ben yaparım olur AKP zihniyetini hayata geçirerek haksız yere kesintiler yapılmıştır” dedi. Sendika ayrıca, bakanlığın kapısına siyah çelek bıraktı.

MALİYE TOPU EĞİTİME ATTI

Yapılan kesintiler konusunda hem hukuki hem de eylemsel mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Eylem, öğretmenler tarafından Maliye Bakanlığına yüzlerce dilekçe verilerek, kesintinin nedenleri ve kriterlerinin sorulduğunu fakat bakanlığın tek bir yazı yazarak bu konudaki muhatabın Eğitim Bakanı olduğuna işaret ettiğini söyledi. Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’na öğretmenlere yapılan kesintiler için hazırlanan dilekçeleri verdiklerini dile getiren Eylem, öğretmene yapılan haksız saldırının yaklaşık bir yıl önce başladığını söyledi.

ÖĞRETMEN SALDIRI ALTINDA

Selma Eylem, öğretmen ve sendikalara saldırı nedenlerinin bir bir ortaya çıktığını belirterek, eğitim aracılığıyla gericileştirme yapılmaya çalışıldığını ve özellikle Kur’an kurslarının örgün eğitimin bir parçası haline getirilmeye çalışıldığını söyledi. Eylem, “Bizzat Eğitim Bakanlığı aracılığıyla bu kurslar yasal hale getirilmeye çalışılıyor ve 18 yaşın altındaki çocuklarımız Kur’an kurslarına gönderiliyor.” şeklinde konuştu. Eylem, çağdaş, laik ve bilimsel eğitimin bilimin savunucusu öğretmen ve sendikaların dayatmalara karşı verdiği mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

“EYLÜL’DE OKULLAR NASIL AÇILACAK?”

 KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de konuşmasında, Eylül ayında okulların nasıl açacağını sordu. Fakirleştirilen, alım gücü sıfırlanan ve günden güne fakirliğe itilen halkın özellikle kamu okulları ve sağlıktan beklentisinin artmakta olduğunu kaydeden Gökçebel, kamu okullarının güçlendirilmesi, bu okulların altyapısı güçlendirilerek öğretmen ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini söyledi. Gökçebel, Bakanlığın kamu okullarına yatırım yapmadığını, öğretmen münhal ve istihdamların da doğru olmadığını belirtirken “Dinselleştirilen ve içi boşaltılan eğitim sisteminde alınan talimatla laikliğin ve okulların eğitimin gelişmesine saldırı yapılıyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu