KıbrısManşetToplum

Öğretmenler, Cumhuriyet Meclisi önünde toplandı

Ülke genelinde genel grev giden öğretmenler az önce Cumhuriyet Meclisi önünde toplandı.

Ülke genelinde genel grev giden öğretmenler az önce Cumhuriyet Meclisi önünde toplandı.

‘EĞİTİME VE ÖĞRETMENE YAPILAN SALDIRILARA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’ , ‘PEKİ SEN YETERLİ MİSIİ?’ ‘THE SYSTEM HAD FAILED US’ , ‘KAZANILMIŞ HAK KİMSENİN ELİNDEN ALINAMAZ’ Pankartlarının yani sıra ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atılıyor.

Sendikalar adına konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, okullarda yaşanan tüm sorunlara aksaklıklara, öğretmen düşmanı Nazım Çavuşoğlu’na rağmen toplanan öğretmenlere teşekkür etti. “Öğretmenlere, kimliğimizi saldıran kişilere gösterilen dirence selam olsun” diyen Bengihan toplumun aynası Öğretmenleri selamladı.

Ülkede binlerce işsiz öğretmen varken ithal öğretmen meraklısı bir bakan olduğunu ifade ederek, “yazıklar olsun böyle bakana” dedi.

KTÖS Başkanı Mustafa Baybora, Kıbrıs Türk toplumunun ilerici ve aydınlık yüzü olan öğretmenlerin yani sıra eyleme destek verenleri selamladı. Ülkenin tarihin en ağır günlerinden geçtiğini kaydeden Baybora, Kıbrıs Türkünün kimliğine kültürüne ciddi bir saldırı olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerin tehdit altında olduğunu kaydeden Baybora , “Bu politikaların merkezinde AKP olduğunu ve TC Elçiliğinin” olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu’nun bu oyunda aracı ve figüran olduğunu kaydeden Baybora, bakanın aldığı talimatları yerine getirdiğini kaydetti. Öğretmenin asla boyun egmeyecegini ifade eden Baybora Bakana seslenerek “öğretmen asla onurunu yere düşürmez” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu