KıbrısManşet

Öğretmenler ‘diken’ üstünde

KTÖS ve KTOEÖS üyesi öğretmenler hükümete sert çıktı: “Ellerinizi öğretmenin üzerinden çekiniz”

KTÖS ve KTOEÖS üyesi öğretmenler hükümete sert çıktı: “Ellerinizi öğretmenin üzerinden çekiniz”

GENEL GREV VE EYLEM
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “Atatürk Öğretmen Akademisi ve öğretmen haklarının yasa tasarısıyla hedef alındığı” gerekçesiyle okullarda genel greve gitti. Grev çerçevesinde Meclis önünde eylem yapan öğretmen sendikaları, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu “istifaya” çağırdı, öğretmenin haklarını sonuna kadar birlik beraberlik içinde savunacaklarını vurguladı. Meclis önünde “Öğretmen yoksa gelecek yoktur”, “Kazanılmış hak kimsenin elinden alınamaz”, “AÖA haklarından vazgeçmeyecek” gibi pankartlar taşıyan öğretmenler, “Birlik mücadele dayanışma” sloganı attı.

“DAYATMALARA KARŞI DURACAĞIZ”
Cumhuriyet Meclisi komitesinde “Öğretmenler (Değişiklik) Yasası” görüşmesine katılarak, dayatmalara karşı duracaklarını ifade eden KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, öğretmenin kalbinin sevgiyle dolu, toplumun aydınlık yüzü olduğunu ifade ederek, “Eğitimini tamamlayamayana tamamlatmak boynumuzun borcudur” dedi. Gökçebel, komite toplantısına giderken “Hizmet içi eğitim vermeye gidiyoruz, anlayan anlar, anlamayanlar buradayız bilsinler” ifadesini kullandı.

ÇOCUKLARI BARAKALARA HAPSETTİLER
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş de öğretmenlerin, “Öğretmen olduğunu unutan Çavuşoğlu’na ders vermeye gittiğini” ifade ederek, Çavuşoğlu’nu istifaya çağırdı. Okullarda güven, bütçe ve öğretmenin halini soran derdini anlayanın bulunmadığını ifade eden Maviş, “Çocukları barakalara hapis edenler, öğretmenin derdini anlamayanlar, yalanlarla dayatmayla haklarımızı budamak için kumpas kurdular, bunu bozacağız” dedi.

“EĞİTİMİ BİR KENARA BIRAKTI”
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de eğitim bakanlığının eğitimi bir kenara bırakıp öğretmenin haklarını gasp etmeye çalıştığını söyledi ve buna müsaade etmeyeceklerini belirtti. Okullarda öğretmenler arasında “Göç Yasası gibi bir yasayla yaratılan eşitsizlik, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimi, bina, bütçe, hademe gibi birçok sorun varken neden öğretmenlerle uğraşıldığını” soran Eylem, ülkede nitelikli kamusal eğitime önem verilmesi gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu’nun dayatma yapmaya çalıştığını bunu kabul etmeyeceklerini belirten Eylem, “Çekin ellerinizi öğretmenin üzerinden” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu