KıbrısManşet

Oğuz: Alevler Buluşa Manastırı bölgesinde ve Tatlısu’ya doğru ilerliyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda yangının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yangının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yangının doğu cephesinde kontrol altında olduğunu, bölgedeki ekiplerin dün akşam adeta alevlerle göğüs göğse mücadele ederek insanüstü bir çabayla yangının Kantara’ya sıçramasına engel olduklarını kaydeden Oğuz, “Maalesef orada da çok fazla ormanlık alanımızı kaybettik” dedi.

Bu sabah havadan yapılan keşifte Güney cephesinde bir sorun görünmediğini, Kuzey cephesinde bir kaç küçük noktada alevlerin göründüğünü ve batı da da bir noktada alevlenme göründüğünü kaydeden Oğuz, 2 gündür sönmüş halde olan Buluşa Manastırı’nın olduğu bölgede hava sıcaklığının artmasıyla saat 12 civarında yeniden alevlenme meydana geldiğini ifade etti. Şu anda beşparmaklara doğru alevlerin ilerlediğini, hava unsurlarının o bölgede 2 uçak 4 helikopter olarak o bölgeye müdahale ettiğini ve ilerlemeyi durdurmaya çalıştıklarını aktardı.

Kuzey cephesinde Tatlısu, Mersinlik ve denize doğru bir alan genişlemesi olduğunu kaydeden Dursun Oğuz, ekiplerin o bölgeye yoğunlaştırıldığını ifade etti. Şu anda gelinen aşamada, doğu ve batı cephesinin sakin olduğunu güney ve kuzey cephelerinde tehlikenin devam ettiğini belirten Dursun Oğuz, toplamda şu ana kadar 16 bin 300 dönümlük bir alanın kaybedildiğini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu