EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Oğuz: UBP’nin iç konuları ülkenin ana gündemi olmamalıydı

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, "Sağlık eski Bakanı Dr. Ali Pilli'nin görevden alınması konusuna değinerek, "Ulusal Birlik Partisi özeli ile ilgili bir konu ülke gündeminin ilk başlığı olmamalıydı. Kendi tartışmamızı kendi içimizde yaşayalım" dedi

BRT’de yayınlanan 50+ programında Levent Kutay’ın konuğu olan Maliye Bakanı Dursun Oğuz, “Sağlık eski Bakanı Dr. Ali Pilli’nin görevden alınması konusuna değinerek, “Ulusal Birlik Partisi özeli ile ilgili bir konu ülke gündeminin ilk başlığı olmamalıydı. Kendi tartışmamızı kendi içimizde yaşayalım” diyerek, “Ali Pilli bir büyüğümüz ama Başbakan’ın uhdesindeki bir konuyla ilgili kişisel yorum yapmak istemiyorum. Ali Pilli’nin görev değişikliğini ülke sorunuymuş gibi gündeme taşımak doğru değil” şeklinde konuştu.

“KAYNAK GELDİ MAAŞLARDA SORUN YOK”

“Dünün en önemli konusu ekonomi iken bu konu gündem olmamalıydı” diyen Dursun Oğuz, Biz ekonomi ile ilgili çalışırken eğer UBP hükümette ise bütün UBP’liler önce hükümeti düşünülmeli. Hayat pahalılığı 5000 TL altında maaş alanlara uygulandı. 5 bin TL üzerinde maaş alanlar ise, Ocak ayında ne maaş aldılarsa aynı şekilde devam edecek. Maaşlarda da kesinti olabilirdi, Başbakan Saner de bununla ilgili açıklama yapmıştı ancak dün itibari ile 2 Milyon TL’lik kaynağın açmasıyla bu sıkıntı ortadan kalktı” dedi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”

“Bir sorun yaşanmadan, maaşlarda bir kesinti yapılmadan, maaş ödemesi yapılacak. Hayat pahalılığının maaşlara yansıtılması Nisan ayında başlayacak. 1500 TL’ler de kişilerin hesabına yatacak bununla ilgili bakanlıkta ciddi bir çalışıma var. Gerek 6 ay gerek 1 yıl içerisinde yapılan destekleri hibe olarak yapıldı” diyen Bakan Oğuz, “Elektrikte verilen destek 10 kuruştan 25 kuruşu çıkarıldı hesaplara yatan 1500-2000 TL’ler hibe. Sosyal yardımdan maaş alan gelir seviyesi düşük olanlara ve engelli yardımlarına da yüzde 15 artış yapmak için bir çalışma yapılıyor. Hükümet olarak verdiğimiz sözlerin arkasında olacağız” şeklinde konuştu.

“UCUZ SİYASET YAPILIYOR”

“CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ’31 Aralık’ta 1500 TL’leri verecektiniz neden vermediniz’ dedi. Elimizde olanı verdik ancak kaynak bittiğinden dolayı ödemeleri yapmak için kaynak bekledik ve var olan kaynakla üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirdik. Tabi ki muhalefet eleştiri yapacak ancak ülkenin durumunu da göz ardı edilmemesi gerekiyor” diyen Oğuz, “yapılan siyaset ucuz siyasettir” eleştirisinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu