KıbrısManşet

Oğuzhan Hasipoğlu: Çap yakıştırması kimsenin haddine değil

CTP’li Vekil Salahi Şahiner’in “Kıbrıs sorunu, Cumhurbaşkanı Tatar'ın çapının üstündedir" sözlerine, UBP’li Vekil Oğuzhan Hasipoğlu’ndan yanıt geldi. Hasipoğlu, “çap yakıştırması kimsenin haddine değil” diyerek, yıllarca federasyonun görüşüldüğünü belirtti, “Bu dönemde de siz bize bir destek verin; bir şans da egemenliğimize dayalı bir çözüm modeline verelim!” şeklinde çağrıda bulundu

Öceliğin sağlık ve ekonomi olduğunu belirten Hasipoğlu, Kıbrıs meselesinde de çok önemli bir aşamanın eşiğinde olunduğunun altını çizerek, Cumhurbaşkanlığı’nda bu konu hakkında çok ciddi çalışmaların ve hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Yeni bir lider, yeni bir anlayış olduğunu ifade eden Hasipoğlu, olarak müzakere masasında yeni bir pozisyon ortaya koyacağını en önemlisinin de

Her ne kadar önceliğimiz sağlığımız ve ekonomi ise de, Kıbrıs meselesinde çok önemli bir aşamanın eşiğindeyiz  ve bu pandemi sürecinde de Cumhurbaşkanlığı’nda çok ciddi çalışmalar ve hazırlıklar yapılmaktadır. Yeni bir lider, yeni bir anlayışın olduğunun ve müzakere masasında yeni bir pozisyon ortaya konulacağını aktaran Hasipoğlu, “Birleşmiş Milletler önümüzdeki ay içerisinde yapılacak olan toplantıda bize “egemen eşitlik” temelli görüşlerimizi herkese anlatma fırsatını sunacak. Diğer bir ifadeyle, masada federasyon var, bu yüzden bu pozisyonunu ortaya koyamazsın diyemeyecek” şeklinde konuştu.

“ÇAP YAKIŞTIRMASI YAPMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR”

Yıllarca müzakere masalarında yer aldığını vurgulayan Hasipoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner’in “Kıbrıs sorunu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çapının üstündedir” şeklindeki sözlerine yanıt olarak “Kıbrıs sorunun kimsenin çapının üstünde değildir, çap yakıştırması yapmak da kimsenin haddine değildir” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde müzakere masasında olduğunu ve ortaya konulan pozisyonlara ciddi eleştirelerde bulunduğunu ifade eden Hasipoğlu, sözlerine Salahi Şahiner’i eleştirerek devam etti. Hasipoğlu, “Masadaki resmi yönetim modeli olan federasyonu görüştüm. Bir çözüme ulaşmak için çaba sarf ettim. Crans Montana’da UBP temsilcisi olarak bulundum. Ortaya konan “pozisyonlara” ciddi eleştiriler getirdim. Ancak o dönemin Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere çözüm konusunda emek sarf eden arkadaşlarımıza “Kıbrıs sorunu sizin Çapınızın üstündedir” cümlesini kullanmadım. Kıbrıs sorunun kimsenin çapının üstünde değildir, çap yakıştırması yapmak da kimsenin haddine değildir” şeklinde konuştu.

HASİPOĞLU’NDAN SALAHİ ŞAHİNER’E YANIT

Yönetimi ve zenginliği paylaşmak istemeyen ve Türkiye’nin garantörlüğüne karşı çıkan Kıbrıs Rum tarafını çözümsüzlüğünün esas sorumlusu olarak işaret eden Hasipoğlu, “Herkesten bizim görüşlerimizi benimsemesini tabi ki beklemiyoruz.  Görüşlerimiz farklı olsa dahi,  birbirimize saygı göstermemiz gerektiğini düşünür, seçilmiş Cumhurbaşkanına basın yoluyla “çapsız” ifadesinin kullanılmasını yakışıksız bulurum” sözleriyle de Şahiner’e göndermede bulundu.

“BU DÖNEMDE SİZ BİZE DESTEK VERİN”

Hasipoğlu, “Hepimiz KKTC vekiliyiz. Biz yıllarca tek alternatif olarak görülen “Federasyonu” görüştük. Bu dönemde de siz bize bir destek verin; bir şans da Egemenliğimize dayalı bir çözüm modeline verelim!” sözlerini de açıklamasına ekleyerek destek çağrısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu