KıbrısManşetSporToplum

Okçuluk Federasyonu’na ailelerden tepki: Spor Dairesi acil göreve çağrıldı!

04 Şubat tarihinde KKTC Okçuluk Federasyonu tarafından 7-14 yaş minikler kapalı salon okçuluk yarışması, Lefkoşa Türk Lisesi’nin Tiyatro salonunda düzenlendi.

Fakat salonun yetersizliğinden dolayı federasyon tarafından içeri alınmayan aileler çocuklarının başarısını göremedi, onlara destek olamadı ve çocuklarını camın arkasından izleyebilmek için saatlerce soğuğun ve yağmurun altında bekledi.

Aileler hem bu konuya hem de o kadar yatırıma rağmen çocuklarının daracık bir salonda emniyetsiz biçimde yarışmalarına büyük tepki gösterirken ve Spor Dairesi yetkililerini acil olarak göreve çağırdı.

KÜÇÜK, SOĞUK VE EMNİYETSİZ SALONDA YARIŞTILAR
Salonun küçük, soğuk ve emniyetsiz olduğundan dolayı aileleri içeri almayan federasyon yönetimi, ailelerin soğukta ve yağmurun altında çocuklarını yaklaşık 6 saat boyunca beklemelerinden dolayı çok büyük tepki topladı.

Federasyon yönetiminin ailelere karşı yapmış olduğu tavır ve davranışlardan çoğu sporcunun okçuluk sporunu bırakmasına sebep bile olabileceği belirtildi.

HER YIL LİSANS ÜCRETİ ADI ALTINDA PARA ALINIYOR, HİZMET YOK!
Okçuluk gibi elit bir sporun özellikle çocuk yaşlarda yapılabilmesi için daha düzgün ortamlarda yapılması gerektiğini savunan aileler çocuklarına yüksek miktarda malzeme almaları, federasyonun her yarışmada ve her yıl lisans ücreti alıp tesis konusunda hiçbir atılım yapmamalarına da büyük tepki gösteriyor.

AİLELERDEN SPOR DAİRESİ’NE ÇAĞRI
Bu tür konularda çok sayıda şikayet olmasına rağmen spor dairesinin bir an önce bu şikayetleri dikkate alarak gerekli uyarıları ve önlemleri alması gerektiğine hem fikir olundu. Eğer federasyon tarafından bu şartlarda yarışma yapılmasına devam edilirse kulüpler tarafından da yarışmalara katılmama konusunda daha önce alındığı gibi karar alınması da söz konusu olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu