ÇevreDünyaManşetSağlıkTürkiyeYaşam

Öksürük ve boğaz enfeksiyonlarına karşı birebir!

Uzm. Dr. Yegane Özcan yaraların, yanıkların, sulu egzama ve diğer cilt hastalıklarına iyi gelen yaban mersini yapraklarıyla hazırlanan karışımın tarifini paylaştı.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Yegane Özcan, “Doğal antiseptik ve antibiyotik yaban mersini meyvesi özellikle öksürük ve boğaz enfeksiyonu için yaprakları ile birlikte kullanılıyor.

Spazm, varis ve uyku bozukluğuna iyi gelen yaban mersini meyvesi menopoz döneminin daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Uzm. Dr. Yegane Özcan yaraların, yanıkların, sulu egzama ve diğer cilt hastalıklarına iyi gelen yaban mersini yapraklarıyla hazırlanan karışımın tarifini paylaşarak, şunları kaydetti:

İki yemek kaşığı yaban mersini yaprağını ezin ve bir bardak kaynar su ile demleyin. Yarım saat sonra infüzyon kullanıma hazır olur.

Yara üzerine, duruma göre günde 2 ila 3 defa uygulanabilir. Doğal antiseptik ve antibiyotik yaban mersini meyvesi özellikle öksürük ve boğaz enfeksiyonu için yaprakları ile birlikte kullanılıyor.

Spazm, varis ve uyku bozukluğuna iyi gelen yaban mersini meyvesi menopoz döneminin daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor.

Spazm önleyici etkisi bulunan yaban mersini menstrüel semptomların şiddetini de azaltır.

Olgun yaştaki kadınlar için yaban mersini, artan terleme, ani ruh hali değişiklikleri ve uyku bozukluğunun eşlik ettiği menopozdan daha kolay kurtulmaya da yardımcı olur.

Uygun miktarda tüketilen yaban mersini kan damar duvarlarının güçlenmesi ve özellikle olgun yaş hanımların ciddi sorunu olan varislerin önlenmesinde büyük fayda sağlıyor.”

Çocuklar için yaban mersini meyvesi bağışıklığı korumanın en iyi yolu”

Çocuk sahibi olmakta sorun yaşayan erkekler için yaban mersini tüketmelerini tavsiye eden Özcan, “Yapılan klinik çalışmalar ve yılların tecrübesi yaban mersini meyvelerinin erkeklerde prostatit ve sperm kalitesinin iyileştirdiğini kanıtlıyor.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu