EkonomiKıbrısManşetSağlıkSiyasetToplum

Öksüz: 2022 sağlıkta çöküş yılıdır

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, 2022'nin sağlıkta çöküş yılı olacağını ifade etti.

İlaç Eczacılık Dairesi’nde ne takip sistemi ne de kontrol düzeneği ve bu konuda yeterli personel de olmadığını ifade eden Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, yaz aylarında yeniden ciddi ilaç sorunu ortaya çıkacağını ifade etti.

Türkiye’de ilaçlara gelecek yüzde 35 zam ile birlikte ülkemizde ilaç için ayrılan bütçenin anlamsız olduğunu dile getiren Umut Öksüz, “2022 sağlıkta çöküş yılıdır: 126 milyon TL ayırdıysanız eğer ilaç için ve bu hala aktarılmadı ise; Türkiye’de yüzde 35 zam geliyor, bu bütçe ile zaten haziran temmuz ayında yine sıkıntı olacak.” dedi.

Genç tv’de Muazzez Gazihan’ın sorularını yanıtlayan Birlik Başkanı Öksüz, Sağlık Bakanlığı’nda bazı şeyleri değişen bakanlara her defasında ‘temiz sayfa ile sil baştan’ anlattıklarını, ilaç dairesi ile vergi-gümrük arasında da ciddi koordinasyon sorunları olduğunu, bu konuda da çok basit olan önerilerini de yapmış olduklarını söyledi.

Öksüz, “Bu ülkeyi sosyal medya yönetiyor. Sağlık Bakanlığı ve yetkililer değil… Bu yaşam sitesi olayında da bunu gördük” diye de sözlerine ekledi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu