KıbrısManşet

Öksüz: K.T Eczacılar Birliği Değişiklik Yasa Tasarısı hala bir yerlerde bekliyor

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Değişiklik Yasa Tasarısı için milletvekillerine yeniden hatırlatmada bulundu. 

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Değişiklik Yasa Tasarısı için milletvekillerine yeniden hatırlatmada bulundu.
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Değişiklik Yasa Tasarısı’nın yürürlükte olmamasına tepki gösteren Öksüz, yasanın bir yerlerde beklediğini’ imasında bulundu. Yasa Tasarısı için eylem yapıldığını, bakanlığa gidildiğini, meclisten ivedilik alındığını ifade eden Öksüz, “Bu kadar emeğe yazıktır… Son bir uyarımız olsun!” dedi.
ÖKSÜZ’ÜN PAYLAŞIMININ TAMAMI İSE ŞU ŞEKİLDE:
Meclisteki tüm milletvekillerine seçildikten hemen sonra yazılı taleplerimizi ilettik ve kendilerine özellikle yasamız için net talebimiz oldu.
Hatta sağ olsun iktidardaki bazı vekiller başta olmak üzere geri dönüş yaparak ‘merak etmeyin’ ilk işimiz o olacak , ciddi emeğiniz var dediler…
Ben son kez hatırlatayım………
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Değişiklik Yasa Tasarısı için;
•Eczacılar sokağa dökülerek eylem yapmış
•En az 5 senedir resmen yasa İçin canımızı dişimize katarak çalışılmış
•En az 6 defa bakanlık tarafından söz alınmış
•Meclisten ivedilik alınmış
•Hayata geçmesi için meclis alt komitesinde saatlerce, haftalarca görüşülmüş, çalışılmış fakat sonlanması İçin son bir toplantı kalmasına rağmen seçimden dolayı yasamız kadük olmuş
•Aylardır bakanlığımız tarafından bakanlar kuruluna sevk edilip, onca verilen emek sonucunda yasamızın kaldığı yerden devam etmesi için bakanlar kurulunca meclise sevk edilmesini bekliyoruz.
Aslında yazacak çok ama çok şey var!
Koskoca sektörü denetim altına alacak, vatandaşın şikayetlerini yaşadıkları bölgede çözüme kavuşturarak bakanlığın işini kolaylaştıracak yasamız halen daha bir yerlerde bekliyor…
Sektörümüz sağlıkta değil ikinci, üçüncü yada dördüncü sırada önem arz ediliyor anlaşılan…
Bu kadar emeğe yazıktır…
Son bir uyarımız olsun!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu