GenelKıbrısManşetSağlık

Öksüz, yasal yetkisi olmadan yapılan ilaç satışlarına dikkat çekti

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, yasal yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılan ilaç satışlarının sakıncalarına dikkat çekti.

Öksüz yaptığı açıklamada özellikle internet üzerinden satışları yapılan ürünlerde sahteciliği çok sık karşılaşan bir durum olduğunun altını çizdi ve bu konuda sadece eczacılara değil sağlık meslek gruplarına da büyük görevler düştüğünü belirtti.

Öksüz, eczanelerde ve eczacı denetimiyle kullanımı uygun olan birçok ürünün eğitimi, bilgisi ve yasal yetkisi olmayan kişilerce satışının sakıncalarına dikkat çekerek şunları aktardı, “Sağlık sektörü, disiplinler arası kesişen pek çok nokta nedeniyle, sağlık paydaşlarının birlikte çalışmasının gerektiği çok sayıda konu içermektedir. Bu kesişim noktalarında; maddi ve mesleki öncelikler güdülmeden, halk sağlığı en ön planda tutularak, çatışma değil dayanışma içerisinde olunması azami önem taşımaktadır. Her mesleğin kendi yetki/bilgi sınırları dahilinde ve bununla birlikte diğer mesleklerle saygı çerçevesinde bir işbirliği halinde olması, biz eczacıların ivedi temennisidir” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu