GenelKıbrısManşet

Oktay: KKTC’ye desteklerimiz devam edecek

Başbakan Ünal Üstel Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler değerlendirildi. Görüşmenin ardından basın toplantısı gerçekleşti.

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın basın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde

KKTC için “hemen şimdi” diyerek; tüm tarafları KKTC’nin haklarını tescil etmeye ve KKTC’yi tanımaya çağırıyoruz.

İşbirliklerin ön çalışmaları başlatıldı. E devlet projesi ile ilgili teknik çalışmalar başladı. Uyumlamalar hızla tamamlanacak. Derinya bölgesinde 1192 konuttan oluşan yaşam şehrinde ilk etap konutlarının planları tamamlandı. Belediyelerin reform destek paketleri de tamamlandı. Ek finansal kaynakları da sağlamaya devam edeceğiz. Asgari Hastane bu yıl içinde hizmete açılacak. Futbol sahalarını kapsayan 5 tesisin sözleşmeleri imzalandı, yapım süreçleri başladı. Hastane projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla KKTC’ye desteklerimiz devam edecek.

KKTC, depremzedeler için dayanışma ruhu ile kapılarını açtı. Gerekli destekler ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. KKTC’de bulunan depremzede vatandaşlarımıza her alanda desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu