GenelKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Oktay’dan hükümete “popülizm” ayarı!

KKTC-TC ‘Mali Protokolü’ imzalandı. TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın KKTC hükümetine yönelik sözleri dikkat çekti

KKTC-TC ‘Mali Protokolü’ imzalandı. TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın KKTC hükümetine yönelik sözleri dikkat çekti

2022’de TC, KKTC’ye kredi ve hibe olarak 4 milyar 250 milyon TL kaynak aktaracak ancak, şartlar açıklanmadı

OKTAY’IN POPÜLİZM VURGUSU… KKTC-TC 2022 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü dün Ankara’da imzalandı. Protokolle 2022’de TC, KKTC’ye kredi ve hibe olarak 4 milyar 250 milyon TL kaynak aktaracak ancak, protokolün içeriğinde yer alan şartlar açıklanmadı. Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay protokolün imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Oktay’ın “KKTC hükümetinden beklentimiz popülist yaklaşımlardan uzak, yapısal ve sürdürülebilir politikaları hayata geçirmeleridir” yönündeki sözleri dikkati çekti. Oktay, yeni Mali Protokol’ün “farklı bir boyutta olduğunu” belirtirken, protokolün; “Kamu Yönetimi ve Kamu Maliyesi”, “Ekonomi ve Finans Politikaları”, “Sosyal Politikalar” ile “Savunma, Güvenlik ve Adalet” başlıklarını taşıyan 4 eksenden oluştuğunu anlattı. Sucuoğlu ise “Anavatanımızdan aldığımız destekle ekonomimizin düze çıkması amacıyla gerekli düzenlemeler süratle tamamlanacaktır. Teşekkürlerimizi sunar, Hayırlı Ramazanlar dilerim” dedi.

OKTAY’IN AÇIKLAMASININ ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI…

KKTC hükümetinden beklentimiz popülist yaklaşımlardan uzak, yapısal ve sürdürülebilir politikaları hayata geçirmeleridir.

2021’de ayırdığımız 2 milyar 623 milyon liralık kaynağın, 1 milyar 833 milyon lirası harcamaya dönüştü.

Kıbrıs Türkünün hak ettiği refah seviyesine ulaşması için bugüne kadar hiçbir çabayı esirgemedik, gayretlerimizi aynı şekilde sürdüreceğiz.

Kıbrıs sorununda iki tarafın egemen eşitliğine ve eşit uluslararası statüsüne dayalı çözüm en gerçekçi öneridir.

KKTC hükümetinin Maraş açılımı çerçevesinde attığı ve atacağı adımları desteklemeye devam edeceğiz.

Sahada ve masada bu kararlılığımızı test etmeye çalışanlar KKTC ile birlikte Türkiye’yi de karşılarında bulmaya devam edecekler.

Yeni Ercan Havalimanı’nda sona gelindi. Büyük bölümü tamamlandı, havalimanına giden yol üzerindeki çift şerit yolun yapımına başlandı.

DSİ projelerine 60 milyon lira harcandı. Sulama iletim tüneli ve galeri tamamlandı. Orta Mesarya Ovası Ana İletim Hattı’nın inşaatına başlandı.

Planlanan kara yollarının önemli bölümü tamamlandı. Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve İskele-Çayırova yolu hizmete açıldı. 48 km’lik köy yolu yenilendi.

e-Devlet projesi; e-Nüfus, e-Kimlik, EBYS, e-Gümrük, e-MEB, e-Tüzel, MAKS, KSM ve KYS aşama aşama hayata geçiriliyor.

KKTC’ye 720 bin doza yakın aşı ulaştırıldı, acil kullanım onayı alınan Turkovac da halkın kullanımına sunuldu.

Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde KKTC’yi kalkınma hedeflerine bir adım daha yaklaştırıyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu