EğitimKıbrısManşetYaşam

Okul eğitime kapıları kapattı!

Deprem risk taramasında binanın dayanıklılığı olmadığı gerekçesi ile eğitime kapıları kapanan Namık Kemal Lisesi’nin ön raporu ‘Çok kötü’ olarak değerlendirildi

Deprem risk taramasında binanın dayanıklılığı olmadığı gerekçesi ile eğitime kapıları kapanan Namık Kemal Lisesi’nin ön raporu ‘Çok kötü’ olarak değerlendirildi.

DEVRİM DEMİR

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından okullarda yürütülen deprem risk taramasında Mağusa’da geçmişi 79 yıla dayanan Namık Kemal Lisesi’nin ön raporunun ‘Çok kötü’ olduğu açıklandı. Kaybedilen onlarca canın ardından veliler ve öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de can güvenliği yaşadığı okulun kapıları 15 gündür eğitime kapatıldı.

Günlerdir okula gitmeyen öğrenciler eğitimden uzak kalırken, veliler ve öğretmenlerde isyan noktasına geldi. GIYNIK GAZETESİ’ne ulaşan bazı öğretmen ve veliler raporun yapılan denetlemede ‘Çok kötü’ olduğunu bunun resmi olarak açıklanmadığını dile getirdi. 15 gündür öğrencilerin okula gitmediği Namık Kemal Lisesi eğitime kapılarını kapatırken, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının okul binasına ilişkin rapor konusunda kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu