KıbrısManşetSpor

Okul sporları ‘grev’e teslim!

KTÖS ve KTOEÖS’nın grev kararı nedeniyle ortaokullar futsalda final maçları oynanamıyor.

KTÖS ve KTOEÖS’nın grev kararı nedeniyle ortaokullar futsalda final maçları oynanamıyor. Finaller oynanamadığı için ne yazık ki bu dalda şampiyon olacak okullarımız, 23 Mayıs’ta başlayacak Türkiye Yarı Finalleri’nde ülkemizi temsil etmekten mahrum kalacak. 19 Mayıs haftasında yapılacak birçok sportif etkinlik de grev nedeniyle iptal edildi.

ORTAOKUL FUTSALDA FİNALİSTLER BELİRLENDİ
 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Ortaokullararası (Yıldızlar) Futsal Birinciliği’nde yarı final karşılaşmları geçtiğimiz Pazartesi günü oynandı ve finalistler belirlendi. Kızlarda Polatpaşa Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni, Bayraktar Ortaokulu da Çanakkale Ortaokulu’nu 3-2’lik skorlarla yenerek finale yükseldi. Atleks Sanverler Ortaokulu, Türk Maarif Koleji’ni 5-0 yenerek finale çıkarken Hala Sultan İlahiyat Koleji, son anlarına 5-1 geride girdiği maçta müthiş bir geri dönüşe imza atarak 5-5’i yakaladı ve maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda bir gol daha bulan Hala Sultan İlahiyat Koleji unutulmaz bir maç sonunda 6-5 galip gelerek adını finale yazdırdı.

GREV YÜZÜNDEN TÜRKİYE YARI FİNALLERİ’NE KATILAMAYACAKLAR
Ortaokullar arası (Yıldızlar) Futsal Birinciliğinde yarı finallerin tamamlanmasının üçüncülük ve final maçları KTÖS ve KTOEÖS sendikalarının grev kararı nedeniyle oynanamadı. Dün oynanması gereken maçlar grevin edeceği nedeniyle bugün de oynanamıyor. Grev nedeniyle final maçlarının oynanamasından dolayı ne yazık ki Ortaokullarda şampiyon olacak olan okullar Türkiye Yarı Finalleri’ne katılmaktan mahrum kalacak. Bu branşta Türkiye Yarı Finalleri 23 Mayıs’ta başlayacağından dolayı ve final maçlarının ne zaman oynanacağının belli olmasından dolayı iki okulumuz bu branşta ülkemizi temsil edemeyecek. Final oynayacak okulların beden eğitimi ve spor öğretmenleri uzun süren emeklerin boşa gideceği için maçların oynanmasına tepkili. Öte yandan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftası kutlamaları da dün başlarken yine okullararası 19 Mayıs haftasında yapılacak birçok sportif aktivite grev nedeniyle iptal edilmiş durumda.

Kızlar Yarı Final Sonuçları:
Polatpaşa Lisesi-Hala Sultan İlahiyat Koleji: 3-2
Bayraktar Ortaokulu-Çanakkale Ortaokulu: 3-2

Erkekler Yarı Final Sonuçları:
Türk Maarif Koleji-Atleks Sanverler Ortaokulu: 0-5
Hala Sultan İlahiyat Koleji-Şht.Hüseyin Ruso Ortaokulu: 6-5

Üçüncülük Maçları
Hala Sultan İlahiyat Koleji- Çanakkale Ortaokulu (Kızlar)
Şht.Hüseyin Ruso Ortaokulu -Türk Maarif Koleji (Erkekler)

Final Maçları
Polatpaşa Lisesi-Bayraktar Ortaokulu (Kızlar)
Hala Sultan İlahiyat Koleji- Atleks Sanverler Ortaokulu (Erkekler)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu