EğitimGenelKıbrısManşet

Okul zili endişeli çalıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle son iki yılda büyük ölçüde online devam eden eğitim-öğretim faaliyetlerinde, yeniden okullara ve sınıflara dönülüyor… 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı bugün pandemi gölgesinde başlıyor

YÜZ YÜZE AMA SEYRELTİLMİŞ EĞİTİM… Bugün ilköğretim, yarın ortaöğretim ve meslek liselerinde yeni ders yılı açılacak. İlköğretimde, nüfus yoğunluğu olan okullarda yeni eğitim öğretim yılına seyreltilmiş şekilde başlanacak. Mart 2020’den beri koronavirüs pandemisi nedeniyle kesintiye uğrayan yüz yüze eğitim çerçevesinde ülke genelinde kamu ve özel okullardakiler dâhil, yaklaşık 50 bin öğrenci ve 5 bin 800 öğretmen okullara dönecek. İlköğretim Dairesi’ne bağlı 111 kamu ve 14 özel okul olmak üzere toplam 125 okulda öğrenim gören yaklaşık 24 bin öğrenci bugün okullarında ders başı yapacak.

YAKIN TEMAS DURUMUNDA UZAKTAN EĞİTİM YAPILACAK… Pandemi gölgesinde açılacak yeni ders yılı için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın koruma önlemleri ve bulaş takip ve önleme prosedürü uygulanacak. Tüm seviyedeki okullarda okul idarecileri tarafından “Pandemi Kurulları” kurulacak. Covid-19 pozitif hasta ve temaslıların takibi Okul Pandemi Kurulu ve Sağlık Bakanlığı Temas ekibinin istişaresi ile yürütülecek. Bir öğrencinin test sonucunun pozitif çıkması halinde; sınıftaki tüm öğrenciler ve o sınıfa giren öğretmenler PCR test taraması yaptırmak ve test sonucu çıkana kadar evde izole olmak üzere eve gönderilecek. Sınıfta yapılan bu tarama sonucunda, aynı sınıftan 3 veya daha fazla kişinin PCR testinin pozitif çıkması halinde, sınıfın geri kalanı yakın temaslı sayılacak ve aşılı ise 7, değilse 10 gün süre ile evde izole olacak. Öğrencilerin, yakın temaslı olduğu sürede eğitimleri uzaktan eğitim şeklinde devam edecek.

DÖNÜŞÜMLÜ TENEFFÜS… Teneffüslerde yığılmaların önlenmesi amacıyla 250 ve üzeri öğrencisi olan okullarda teneffüslerin dönüşümlü yapılması sağlanacak. Öğretmenler odasında sürekli maske takılacak ve sosyal mesafe gözetilecek. Tuvaletler sık sık dezenfekte edilecek. Ortak kullanılan sınıflar ders aralarında havalandırılacak ve dezenfekte edilecek. Okul içerisinde düzenlenmesi zorunlu etkinliklerde sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilecek. Temassız spor etkinlikleri yapılabilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu