KıbrısManşet

Okullar açıldı trafik çilesi katlandı. Eğitim yılı başta taşımacılık olmak üzere sorunlarla başladı

Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği Başkanı Topaloğlu, “Hükümet edenler toplu taşımacılığın T’sini bilmiyor” dedi.

DEVRİM DEMİR

 

OTOBÜS DUMANLAR İÇİNDE KALDI… Yeni eğitim yılı yine sorunlarla başladı. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı 1,800 (bin 800) taşımalı araç yeniden yollarda. Lefkoşa-Girne Anayolu Ciklos Mevkiinde dün sabah saatlerinde öğrenci taşıyan otobüsün seyir halinde dumanlar içinde kalması, okul otobüslerinin sahip olması gereken güvenlik donanımlarını sorgulattı. Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, taşımacılığın eğitim yılına sorunlarla başladığına işaret ederken, dün, yaşanan olayın teknik arızadan kaynakladığını söyledi. Topaloğlu, bu arızanın ilk günden otobüs sahibine 100 Bin TL’ye mal olduğunu ifade ederek, “Biz geleceğimiz çocuklarımıza canlarımıza hizmet veriyoruz” dedi.

 

TOPALOĞLU: HAZIRLIK YAPAMADIK… Yeni eğitim yılına taşımacılığın birçok sorunla başladığını söyleyen Topaloğlu, okul öncesi dâhil 24 bin civarı öğrencinin taşımacılığını yaptıklarını kaydetti. Yeni eğitim yılı için hazırlık yapamadıklarını belirten Topaloğlu, geçmiş yıllarda avans aldıklarını bu yıl alamadıklarını söyledi. Hayat pahalılığını da hatırlatan Topaloğlu, öz sermayeleri ile otobüslerini yenilemeye çalıştıklarını ancak devlet katkısı olması gerektiğine dikkati çekti.

 

“ESKİ ARAÇLARIN ALINMASI İÇİN TALEPTE BULUNDUK” … Otobüslerin tam donanımlı olduğunu ancak dünya şartlarına göre yenilenmesi gerektiğini ifade eden Topaloğlu, eski araçların alınması için talepte bulunduklarını yenilenmenin her zaman ihtiyaç olduğunu vurguladı. “Hükümet edenler toplu taşımacılığın T’sini bilmiyor” şeklinde konuşan Topaloğlu, Güney Kıbrıs’ın bu konuda örnek alınması gerektiğini kaydetti.

 

YARKINER: STANDARTLAŞMA VE REGÜLASYONLAR SAMAN ALTINA SÜRÜLDÜ… Makine Mühendisleri Odası okul otobüslerinin güvenliği ve standartları ile ilgili açıklama yaptı. Oda başkanı Yarkıner yaptığı açıklamada, odalarının talepleri doğrultusunda otobüslerin ve okul otobüslerinin standartları hakkında daha önce bilgilendirme yaptıklarını söyledi.  4’lü koalisyon bozulduktan sonra 2 yılda sonuçlandırdıkları standartlaşma ve regülasyonların saman altına sürüldüğünü ifade eden Yarkıner, “Okul otobüsü niteliğindeki araçlara sahip olunması için devlet gerekli desteği vermelidir, KTMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, bu konuda Millî Eğitim Bakanlığınca ve Ulaştırma Bakanlığınca talep edilecek teknik desteği vermeye hazırız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu