EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

Okulun tavanı çöktü var mı ötesi

Yüzlerce çocuğumuzun eğitim aldığı onlarca öğretmenimizin eğitim verdiği  bir binanın içinde bir derslik tavanı çöküyor. Hala ölü taklidi yapıyorsunuz

Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesinde tavan çöktü! Bunun ilk olmadığını öğrendim. Yani bunca zaman okul yüzlerce öğrenciyle onlarca öğretmenle kaderine terk edildi.

Çok şükür ki bu kez de ölen ya da yaralanan olmadı. Nitekim olabilirdi de..

Belli ki birileri zarar görene kadar kimse kılını kıpırdatmaya niyetli değil. Yani olup biteni seyretmeye  devam edecekler.

Bilmeyenler için belirtmek isterim tavanı çöken derslik bina olarak çok eski bir okulun bünyesinde. Yıllardır yüzeysel rötuşlar yapılarak yola devam eden bir okulumuz Dr. Fazıl Küçük Endüstri ve Meslek Lisesi.

Bu zaten sır değil.

Söz konusu okulumuzda bulunmuş kime sorarsanız sorun bu okulun çok yıpranmış bir bina olduğunu öğrenirsiniz.

Ve fakat bunu bile algılayamayan insanlar yönetiyor bu ülkeyi.

Edindiğim bilgiye göre söz konusu okulumuzda görev yapan öğretmenler ve okul yönetimleri bu durumu sürekli ilgili bakanlığa bildirdikleri ve yardım talep ettikleri halde konu hiçbir zaman okulun emniyetli bir binaya haline getirilmesini sağlamamış. Yani hep korku hep endişe ile bu dersliklerde öğretmenler de öğrenciler de bulunmuş.

Kimin umurunda değil mi?

Çocuklar çöken tavanın altında kalacaklarmış, karınları aç derse girerlermiş, kantine gidecek harçlıkları dahi  ceplerinde yokmuş…

Kimin umurunda?

Seçmen değil ki bu çocuklar.

Bu nedenle seçilmişlerin gündeminden uzaktadırlar.

Yazıklar olsun demekten yoruldum.

Yüzsüz vicdan yoksunu empati özürlü insanların böylesi insani değerleri içinde barındıran sezgilere sahip olmadığını biliyordum. Okul be efendiler, okul!!

Yüzlerce çocuğumuzun eğitim aldığı onlarca öğretmenimizin eğitim verdiği  bir binanın içinde bir derslik tavanı çöküyor.

Hala ölü taklidi yapıyorsunuz.

Hala yüzsüzce hiçbir şey yaşanmamış gibi davranıyorsunuz..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu