ManşetSporSürmanşet

Olağanüstü haller olağanüstü kararlar gerektirir

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, sporun başlayabilmesi için uygulanması mümkün olmayan kararlar aldı. Bu şekilde sporu durdurmak isteyen komite, spor camiasının tepkisinden korktuğundan bu açıklamayı yapması için topu federasyonlara atıyor

GIYNIK SPOR

SPORU KAPATMA PROTOKOLÜ

Koronavirüs süreci boyunca kangrene dönüşen ülkemiz sporunun bir kez daha devlet nezdinde hiç önemli olmadığı, her dönem olduğu gibi sporun yine oyalanarak seçim malzemesi yapıldığı günlerden geçiyoruz. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi sporun hangi şartlarda başlayabileceği ile ilgili aldığı kararlar, ülkemiz gerçeklerini ortaya koyunca başta ekonomik olmak üzere birçok yönden kesinlikle uygulanamaz. Federasyonlar, devletin bu protokollerin şartlarını yerine getirmesi halinde spora başlarız diyor, ancak bu şartların yerine getirilemeyeceği de açık bir gerçek.

KARARI DEVLET AÇIKLASIN

Bu konularla ilgili Spor Dairesi’nde bugün saat 13.00’te önemli bir toplantı olacak. Futbol cephesinin katılmayacağı açıklanan toplantıya basketbol, voleybol ve hentbol temsilcileri katılacak. Toplantıda Genel Yönetim Kurulu ile birlikte alınan kararlar değerlendirilecek ve spor müsabakalarının oynanıp oynanmayacağı kararı çıkacak. Toplantıdan çıkacak sonuç aslında şimdiden belli. Bu şartlarda ülke sporu belirsiz bir süre daha duracak.  Ancak federasyonlar bunun kendileri tarafından değil devlet tarafından açıklanmasını istiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu