KıbrısManşetSiyaset

Olgun Amcaoğlu, Başbakan Ünal Üstel ile görüşecek!

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Olgun Amcaoğlu'nun saat 15.00'te Başbakanlık'ta Başbakan Ünal Üstel ile bir araya geleceği ve gerçekleştirecek görüşmenin ardından yol haritasını belirleyeceği öğrenildi

3. UBP-DP-YDP hükümeti kurulurken Maliye Bakanlığı görevine atanan Olgun Amcaoğlu, hükümetin güvenoyu almadan istifa etmesi nedeniyle asaleten oturamadığı Maliye Bakanlığı koltuğundan, 4. UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasıyla birlikte yeniden kalktı.

Henüz daha 20 gün önce Sunat Atun’dan görevi devralan Amcaoğlu, bugün yeniden Maliye Bakanlığı görevini Sunat Atun’a devretti. Kutlu Evren’den Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevini devralan Olgun Amcaoğlu büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

2. UBP-DP-YDP hükümeti kurulurken Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın içinin boşaltılarak özellikle bakanlığın ‘Enerji’ kanadındaki en önemli kurum olan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun Maliye Bakanlığı’na aktarılması nedeniyle, Olgun Amcaoğlu’nun içi boş bir bakanlığa atanmaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirildiği öğrenildi.

GIYNIK Gazetesi’nin Olgun Amcaoğlu’na yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; Amcaoğlu’nun görevi iade etmek gibi bir düşüncesi olmadığı fakat özellikle Atun döneminde Kıb-Tek’e atılan yanlış adımlar ve alınan yanlış kararlar nedeniyle Kıb-Tek’in yeniden Ekonomi ve Enerji Bakanlığı çatısı altına alınmasını talep ettiği gelen bilgiler arasında. Amcaoğlu’nun özellikle Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan konusunda da ciddi rahatsızlığı olduğu gelen bilgiler arasında.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Olgun Amcaoğlu’nun saat 15.00’te Başbakanlık’ta Başbakan Ünal Üstel ile bir araya geleceği ve gerçekleştirecek görüşmenin ardından yol haritasını belirleyeceği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu