ManşetSpor

Olmaya devlet cihanda

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ve de arkasına da huzur süreci başlatılmalıdır zira bir sakatlık bir numaradaki bir tenisçiyi 50 sıra geriye atabiliyor

Uzun vade için bir resim çizin ve kendinizi o soyut resmin içerisine koyun. İşte, buna da “vizyon” diyorlar yönetim bilim çalışan arkadaşlar. Bu vizyon durumları çok kazandıran bir meslek grubu olan sporda da kendini göstermekte. Arsenal’ı uzun yıllar yöneten efsane Fransız Arsene Wenger bir demecinde; “İşe devam etmemi sağlayan; bu oyuna, yaptığım işe ve futbola duyduğum saygı ve de sevgidir. İçimde ortalama olmayı reddedip, elinden gelenin en iyisini yapabilmeye yönelik bir arzu var. Ne yazık ki bazen istediğim sonuçları alamayınca, kendimi ortalama gibi biri hissediyorum. Ama her bireyde onu daha çok deneyip, daha iyi olmaya iten bir şey vardır. Benim enerji kaynağım da budur” demiş ekselansları Wenger.

E diğer bir taraftan Sir. Alex Ferguson da konuyla âlâkalı ne demiş; “Sporcularımın oyuna olan sevgisi ve mükemmel olma çabalarının birleşimi, doğal olarak oyuncuların meslekle ilgili beklenti, talep ve de arzularını da belirliyor. Büyük bir kulüpte kariyer yapmak istiyorsanız yeteneklerinize inanmalı ve bunlara saha dışında da bir bütün olarak bakmalısınız. Takımınızda kısa sürede büyük bir yetenek sahibiymiş gibi gösterilen oyuncular olabilir ama inanın ki bunların genellikle ayakları yere basmaz. Bu tip oyuncular içsel motivasyon konusunda sıkıntı yaşarlarsa yok olup giderler. Kalıcı olanlar her zaman bu tarz baskıyla başedebilen ve de bunu hayatlarına yansıtabilenlerdedir. Onların en büyük motivasyonları ise mesleklerine olan sevgileridir” diye buyurmuş Fergie.

Hocalar haklı; Sporcular sadece başarıya odaklanmalı. Tabiî işin ucunda da para var ya, ha’bire bu gençler de kulüp değiştirmece.

Kimisi bu değişimden olumlu, kimisi de olumsuz etkilenmekte. Genellikle huzur yerine parayı tercih eden arkadaşlar belli bir süre sonra da “Eksik olsun parası” diyebiliyorlar. Sonuç mu? Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ve de arkasına da huzur süreci başlatılmalıdır zira bir sakatlık bir numaradaki bir tenisçiyi 50 sıra geriye atabiliyor.

Sağlıklı günler arkadaşlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu