GenelKıbrısManşet

Ölme vatandaş ölme!

DEVRİM DEMİR

Vatandaş sağlık alanında kaos yaşamaya devam ediyor. 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Zehra Işın Canlıbel 2 yıldır safra ameliyatı olabilmek için bekliyor

YİNE SAĞLIK YİNE HAYAL KIRKILIĞI

İki yıldır safra kesesi ameliyatı olabilmek için hastane yolunu arşınlayan fakat her seferinde ameliyatı aylar sonraya ertelenen 41 yaşındaki iki çocuk annesi Zehra Işın Canlıbel, yaşadıklarına isyan etti. 2021 yılında ilk rahatsızlığı ile hastaneye yatırılmasına rağmen ameliyatı sürekli ötelenen Canlıbel, “Risk altında olduğum doktorlar tarafından söyleniyor ama benim ameliyatım sürekli öteleniyor” dedi.  Ağrılarının şiddetinin her geçen gün arttığını ifade eden genç kadın, “Maddi durumumuz iyi olsaydı bir gün bile beklemez özel hastanede ameliyat olurdum” şeklinde konuştu.

 “SANCILARIM BENİ YERLERDE YATIRIYOR”

İlaç tedavisinin artık etkili olmadığından yakınan Canlıbel, 2021 yılı Ağustos ayında hastaneye yattığını ifade ederek, “Ağrılarımı artık ilaçlar da kesmiyor, 2021 yılından bu yana söylenen her şeyi yaptım. Ağrılarım her geçen gün artıyor, hastaneye gidip gelmekten yoruldum, eşim çalışıyor ben de araba kullanamıyorum. Bazen komşum götürüyor bazen de otobüsle hastane yollarını tutuyorum. Sancılarım artınca yerlerde yatıyorum, safra kesem yağlanmaya başlamış taşarsa ne olacağını düşünmek bile istemem” dedi. Yaşadığı süreç nedeniyle hayat kalitesinin düştüğünü kaydeden Zehra Işın Canlıbel, bir an önce ameliyat olmak istiyor.

“EŞİM ARABAYI SATACAK”

Maddi durumlarının kötü olması sebebi ile çektiği acılara katlandığını ifade eden Canlıbel, daha fazla acı çekmesine dayanamayan eşinin ellerinde olan arabayı satmayı düşündüğünü söyledi. Borçlanarak özelde ameliyat olabileceğini ancak borçlanma koşullarının çok yıpratıcı olduğuna vurgu yapan Zehra Işın Canlıbel, “Devlet Hastanesi vatandaşın güvenip sığınabileceği tek yer. Değere binmem için benim ölmem mi gerekiyor? Neden vatandaşa bu eziyet yapılıyor. Borçlanır özel hastanede ameliyat olurum ama elinde borçlanma imkânı olmayan ne yapacak, herkesin bir sabır süreci var” dedi.

AMELİYATHANLER TADİLATA GİRECEK

GIYNIK Gazetesi’ne içini döken Zehra Işın Canlıbel, son kontrolünde yine ameliyat için gün istediğini ancak doktordan “Ameliyathaneler tadilata girecek, 2 ay sonra olur” cevabını aldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir durumdan haberi olup olmadığını da sorgulayan Canlıbel, “Acil ameliyatlar için ne gibi önlem alınarak ameliyathaneler tadilata giriyor. Vatandaş ölsün mü, beklesin mi? Böyle bir sistem bozukluğu olamaz, devletin hastanesi bu kadar duyarsız olamaz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu