KıbrısManşetSiyasetToplum

Olmuyor Sayın Hocam

Bir ülkede halk fakirleşirken, siyasetçiler ve yakınları  lay lay lom havasında zengin olursa o ülke de doğru gitmeyen çok şeyler vardır…

Demokrasinin delik deşik olduğu bir ülkede haliyle halkın ortaya koyduğu iradenin bir hükmü de olmaz, nitekim bunu yaşayarak tecrübe eden bir toplumuz. Dolayısıyla son yıllarda parti genel başkanlarına kadar yapılan müdahaleler, atama başbakan, bakanların belirlendiği bir siyasi konjonktürde, parlamentoyu meşru kabul edip siyaset yapar gibi görünen bir muhalefet anlayışı içinde ne topluma ne de ülkeye bir şey katmadığınızın gerçekten farkında olamamanız hepimiz için büyük talihsizliktir.

CTP Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri değerli hocam Tufan Erhürman gibi konuştuğu zaman hiç usanmadan kendisini saatlerce dinleyebileceğim bir kişinin bu durumu görmezden gelmesi bana göre mümkün değil.

Olmuyor be Hocam.

Meşruiyeti olmayan, atama başbakanların gelip gittiği, seçilmemişlerin bakan atandığı, bakanlar kurulunun Kuzey Kıbrıs’taki siyasi ortamın dışında başkaları tarafından belirlendiği bir meclisi meşru kabul ederek orada siyaset yapamazsınız. Bu hem kendinizi, hem halkı kandırmak olur. Nitekim de yapamıyorsunuz. Siz bile bile böyle bir duruma nasıl gözlerinizi, kulaklarınızı kapatabiliyorsunuz, ben asıl bunu anlamakta zorlanıyorum. Üstelik hiçbir anlamda meşru olmayan bu hükümetin sizin meşru diye tanımladığınız parlamentoda yaptığı bütün icraatlara itiraz edin ,etmeyin buna ortak oluyorsunuz, hatta bunu meşrulaştırıyorsunuz. Ve netice itibariyle ülkenin başına onları musallat ediyorsunuz.2,3 milletvekilini zar zor çıkaran partilere bu ülkeyi tepe tepe yönetme fırsatı yaratırken gözlerinizin önünde yaşanan ,yağmayı, vurgunu da görmezden geliyorsunuz. Diyeceğim o ki; muhalefet olarak ülkeyi yöneten iktidarın yanlışlarına meşruiyet kazandırmanın dışında toplumsal bir yarar sağlamıyorsunuz. Ha çıkıp derseniz ki, yahu bizi halk seçti 4 yıllığına da meclise geçmemizi sağladı,4 yıl da ülke şartlarında çok çok iyi maaşlarımız var, şimdi bütün bu imkanları elimizin tersiyle itip gitmemizi istemeyin..  Bunu anlarım.

Ve fakat  samimi olun. Çıkıp da bize sanki derdiniz ülkeymiş gibi, halkmış gibi yapmayın..

Zira bu inandırıcı değil.

Neden değil?

Bu kanıya nasıl vardım?

Elbette yaşantılarınıza  bakarak, nereden nereye geldiğinizi görerek…

Bir ülkede halk fakirleşirken, siyasetçiler ve yakınları  lay lay lom havasında zengin olursa o ülke de doğru gitmeyen çok şeyler vardır…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu