KıbrısManşet

Ölü bulunan 6. caretta caretta! Sizin derdiniz ne?

Caninin biri, yumurtlamak için denizimize gelen caretta carettayı öldürdü ve SPOT maalesef kaplumbağanın cansız bedenine ulaştı.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Bu sabah yine hiç karşılaşmak istemediğimiz bir manzarayla karşı karşıyayız..

Neden öldürüyorsunuz? Caretta caretta kaplumbağalarının ülkemizin adeta bir sembolü olduğunu ve onların nesillerinin tehlike altında olduğunu bilmiyor musunuz?

İnsanoğlu niye bu kadar acımasız, duygudan yoksun ve adeta yırtıcı bir katil gibi ortada kol geziyor ki..

Unuttuğumuz bir şey var.. Bu dünya bizim değil! Bu dünyayı diğer tüm canlılarla paylaşıyoruz ve paylaşmak zorundayız..

Biz onlardan üstün değiliz.. Ne onları katletmeye ne de yaşam alanlarını tahrip etmeye hakkımız var..

Sosyal medyada SPOT’un yapmış olduğu bir paylaşım gözden kaçmadı!

Caninin biri, yumurtlamak için denizimize gelen caretta carettayı öldürdü ve SPOT maalesef kaplumbağanın cansız bedenine ulaştı.

İşte oldukça can sıkan o paylaşımda yazılanlar şöyle:

“ARTIK YETER !!!

Cehalet ve canilik, doğal yaşamı katletmeye devam ediyor. Son olarak insan ırkının gaddarlığından dişi loggerhead (caretta carretta) nasibini aldı.

SPOT’un açıklaması şöyle: Bu sabah boynunda yırtılma olan bir kaplumbağa SPOT’a (Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’ne) bildirildi.

Otopsi, bunun yine yumurtalı bir başka yuvalayıcı dişi loggerhead (caretta carretta ) kaplumbağası olduğunu ortaya koydu.

1 Temmuz’dan bu güne, bu tür yaralanmalara sahip altıncı kaplumbağa ve henüz incelenmemiş en taze kaplumbağa.

Kumda hiç iz olmadığından dolayı kaplumbağanın karaya yuvalamaya/ yumurtlamaya çıktığına inanmıyoruz.

Aksine yerel bir sakin tarafından sabah 06.00 civarı bulunmadan kısa süre önce denizde öldürülüp karaya vurduğunu düşünüyoruz.

Tüm ilgili otoriteler, Boğaz plajındaki deniz kaplumbağalarına yapılan saldırılarla ilgili olarak bilgilendirildi. Maalesef durum devam ediyor.

Caretta kaplumbağaları bir sezonda üç ile altı yuva bırakabilir, bu nedenle bu altı hayvanın ölümü, bu plaj için yaklaşık 25 yuva ve on yıllar boyunca birçok yuva kaybı anlamına gelecektir.

Kıbrıs’ta deniz kaplumbağaları için önemli bir yer olan bu plaj, kontrolsüz ve yasa dışı yapılaşma, ışık kirliliği, gece başıboş hayvanlar ve geceleri insan rahatsızlığı nedeniyle yuvalanma ve üreme başarısının azalmasına neden oluyor.

İspanya kadar uzaktan binlerce kilometre göç ederek bu sahillere yumurtlamaya gelen bu kaplumbağaların barış içinde yuvalamalarına izin verilmemesi ve öldürülmesi büyük bir utançtır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu