DünyaManşetPolisiye – Adli

Ölü sayısı 139’a yükseldi, 3 kişi daha tutuklandı!

Rusya’nın başkenti Moskova’daki "Crocus City Hall" adlı konser salonunda düzenlenen terör saldırısıyla ilgili 3 kişi daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 7'ye çıktı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 139’a yükseldi.

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, Rusya Moskova’daki Crocus City Hall’da IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralı olarak kurtarılan 2 kişinin hastanede hayatını kaybettiğini belirterek, saldırıdaki can kaybının 139’a yükseldiğini açıkladı.

Saldırı hakkında devam eden soruşturmaya değinen Bastrykin, “Soruşturmanın ilk sonuçları, saldırının dikkatlice planlandığını ve hazırlandığını gösteriyor” dedi.

Terör saldırısında ölen 139 kişiden 3’ü çocuk olmak üzere 75’inin kimliği belirlenirken, 40 kişinin vurularak, 2 kişinin hem vurularak hem bıçaklanma sonucu ve 45 kişinin ise yangın sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi.

Öte yandan saldırının failleri Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev, Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 şüpheliden 3’ü daha Basmanniy Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, şüpheli Aminçon ve Dilovar İslomov kardeşler ile babaları İsroil İslomov’un cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdi.

İlk duruşma 22 Mayıs’ta görülecek.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu