GenelKıbrısManşet

“Ölülerimizi üst üste gömüyoruz”

Erenköy-Karpaz belediyesine bağlı yaklaşık bin nüfuslu Yeşilköy’ün mezarlığı doldu, çaresiz kalan muhtar Perol Mavili yetkililere seslendi

DEVRİM DEMİR

Erenköy-Karpaz belediyesine bağlı yaklaşık bin nüfuslu Yeşilköy’ün mezarlığı doldu, çaresiz kalan muhtar Perol Mavili yetkililere seslendi

SORUNLARINA ÇARE BULAMIYORLAR

Karpaz’a giderken uğramadan geçilmeyen köylerden birisi olan Yeşilköy halkı, kapasitesi dolan mezarlık için çare üretecek yetkili arıyor. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan yaklaşık bin nüfuslu köyün muhtarı Perol Mavili, yetkililere seslendi.

“Yer kalmadı ölülerimizi üst üste gömüyoruz” şeklinde konuşan Mavili, köylünün de muhtarlığın da uygun bir yer bulduğunu ancak kimsenin konuya yaklaşmadığını söyledi. Yakınlarını kaybedenler için de durumun çok üzücü olduğunu kaydeden Mavili bir an önce bu ‘utanca’ bir yetkilinin dur demesini istedi.

“KAZILAN TOPRAKTAN KEMİK ÇIKIYOR”

Yeşilköy Mezarlığı’nda yaklaşık bin 500 mevtanın bulunduğunu ifade eden muhtar Perol Mavili, bazı mezarların zamanla kaybolduğunu, defin işlemleri için mezar açmak istediklerinde yerle bir olmuş çok sayıda mezarın kazıldığını ve kemik bulduklarını anlattı. “Bu durum bizi çok üzüyor, birçok kaybımızın mezarları zamanla yerle bir oldu. Mezar kazıyoruz, içinden kemik çıkıyor ne yazık defin sırasında çıkan kemikleri poşetleyip yeni defnettiğimiz ile gömmek zorunda kalıyoruz” diyen Mavili, “Bu durum hem bizim için hem de aileler için ızdırap verici bir durum” dedi.

“BİRÇOK MEZARIN SAHİBİ DE ARTIK DÜNYADA DEĞİL”

Muhtarlık olarak ellerinden geleni yapmalarına rağmen, köyde yeni bir mezarlık alanı temin edemediklerini kaydeden Perol Mavili, köy camisinin de döküldüğünü söyledi. Cami’nin dışında yer alan bazı yerlerin çökme yaptığını, belediyeye ait olan temizliğin de yapılmadığını kaydeden Mavili, köy halkı için mezarlığın büyük sorun teşkil ettiğini söyledi. Yeşilköy Mezarlığı’nda yer alan onlarca mezarın yerle bir olduğunu, birçok mezar sahibinin de dünyadan göç ettiğini kaydeden muhtar, “Mevcut mezarlığımıza yakın, köylülerin de onayladığı bir alanı yeni mezarlık için kullanmak istiyoruz. Hiçbir yetkiliye sesimizi duyuramıyoruz, biz bu köyde ölülerimizi üst üste gömüyoruz. Bu üzücü soruna hemen çözüm üretilmesini tüm yetkililerden talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu