GenelKıbrısManşetTürkiye

Ölüm müteahhidi Kıbrıs’ta saklanıyor!

Türkiye Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Günsay'ın KKTC'den iadesine yönelik ‘çok acil’ koduyla talepname gönderdi

Hatay’da insanlara mezar olan her 4 binadan birini o yaptı!

Sloganı bile var: “Yaşlanılacak konut yapıyoruz”

DEVRİM DEMİR

HATAY’DA YAPTIĞI BİNALAR ENKAZA DÖNDÜ…

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır yıkıma uğrayan kentlerden Hatay’da, inşa ettiği birçok bina yerle bir olan Özburak İnşaat’ın sahibi Hikmet Günsay’ın ülkemizde saklandığı öne sürüldü. Günsay’ın binalarının tümü 2010’dan sonra inşa edilirken, ölüm müteahhidi, birinci derece deprem bölgesindeki dev binaları “Yaşlanılacak konut” sloganıyla pazarladı.

2019 YILINDAN BU YANA ÜLKEDE OLDUĞU İDDİASI…

‘Taksirle ölüme’ ve ‘Yaralanmaya neden olma’ suçlarından ‘Ulusal’ seviyede hakkında aranma emri bulunan 19 Nisan 1964 doğumlu Hikmet Günsay’ın 2019 yılından bu yana adamızda olduğu iddia edildi. İddiaların doğruluğu halinde, Günsay’ın 4 yıldır adada hangi statüde yaşam sürdüğü ve nerede olduğu sorularını akıllara getirdi. Türkiye’de ismi UYAP kayıtlarına geçen Günsay’ın ‘derhal’ tutuklanıp sınır dışı edilmesi için Hatay 2. Sulh Ceza Hâkimliği KKTC Polis Genel Müdürlüğüne 16 Mart 2023 tarihinde ‘Çok Acil’ adı altında yazı gönderdi.

POLİS HER YERDE ARIYOR…

Türkiye’de yaşanan deprem sonrası Hatay’da en çok yardım çağrısı yapılan enkaza dönmüş binaların müteahhidi Hikmet Günsay’ın yakalanması için KKTC Polis Genel Müdürlüğü teyakkuza geçti. Türkiye’den gelen yazı üzerine Günsay’ın bulunması için soruşturma başlatan polis, henüz net bir bilgiye ulaşmadı. Asrın felaketini yaşayan Türkiye’de yıkılan binaların müteahhitleri de tek tek yakalanmaya başlamıştı. Özburak İnşaat’ın yaptığı Atilla Eren Apartmanı, Hikmet Günsay Apartmanı, Akademi City, Elçiler Apartmanı, Buket Apartmanı, Alya Apartmanı çöktü. Hatay’da Özburak İnşaat tarafından yapılan binaların yüzde 25’i çöktü.

TÜRKİYE SINIR DIŞI TALEP ETTİ…

Hatay 2. Sulh Ceza Hâkimliği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkili Makamlarına Hikmet Günsay için ‘Acil sınır dışı’ edilmesi yönünde yazı gönderdi. Gelen yazıda Günsay’ın Antakya doğumlu olduğu bilgisinin yanı sıra, Türkiye Pasaport ve kimlik numarası bilgileri de paylaşıldı.  Hatay 2. Sulh Ceza Hâkimliği aranan kişinin KKTC’de olduğu yönünde dair bilgilerin olduğu yazılarak, bulunması halinde tutuklanıp sınır dışı edilerek bilgi talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu