GenelKıbrısManşet

Ölümlü kaza zanlısı 3 gün tutuklu kalacak

Güzelyurt'ta dün meydana gelen ölümlü trafik kazası sonucunda zanlı Kenan Aşan bugün Güzelyurt'ta yargıç Gülay Süleymanoğlu uğur huzuruna çıkarıldı ve 3 gün tutukluluk emri verildi.

GIYNIK ÖZEL

Güzelyurt’ta dün meydana gelen ölümlü trafik kazası sonucunda zanlı Kenan Aşan bugün Güzelyurt’ta yargıç Gülay Süleymanoğlu uğur huzuruna çıkarıldı ve 3 gün tutukluluk emri verildi.

Konu ile ilgili mahkemede yeminli şahadet veren Güzelyurt polis müdürlüğü trafik şubesinde görevli P. Çvş. Faris Eserbaş yeminli şehadet vererek, zanlı Aşan’ın dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birinin ölümüne sebebiyet vermek, dikkatsiz sürüş, tehlikeli sürüş, sürat ve seyrüsefersiz araç kullanmak, kırmızı ışıkta geçmek suçlarından methalder olduğunu söyledi.

Çavuş Eserbaş, dün Güzelyurt’ta meydana gelen ve 61 yaşındaki Charalambos Anastasiou’nun hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin “Güzelyurt – Lefke Anayolu üzerinde bulunan Bostancı trafik ışıklarında, Kenan Aşan (E-40), yönetimindeki UK 872 plakalı salon aracı ile soldan ikinci şeritten aşırı süratli, dikkatsizce ve tarafında kırmızı trafik ışığı yandığı halde durmayarak, Lefke istikametine doğru yoluna devam etmesi sonucunda o sırada Güzelyurt istikametinden İzzet Kombos Bulvarı boyunca gelip Bostancı istikametine doğru seyreden GKRY bölgesinde sakin Charalambos Anastasiou’nun (E-61) kullanımındaki PYN 362 plakalı araca çarpmıştır.”
kazada ağır yaralanan Anastasiou’nun kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği, Kenan Aşan’ın ve aracında yolcu olarak bulunan Murat Akbalık (E-23) ve Özlem Polat’ın (K-26) Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu olduklarını belirtti.

Kazada yaralanan GKRY de sakin 61 yaşındaki Charalambos almış olduğu yaralara dayanamayarak hastanede hayatını kaybetmiştir dedi. Mesele ile ilgili soruşturmanın yeni başladığını belirten çavuş FARİS Eserbaş alınması gereken ifadeler olduğunu tahkikat salimen yürütülmesi için 3 gün zanlının poliste tutuklu kalması gerektiğini söyleyerek yargıç Gülay Süleymanoğlu uğur zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu