KıbrısManşetToplum

Ombudsman Varol, 34. Dönem Raporunu Tatar’a sundu

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Varol, Mart- Aralık 2022 dönemlerini kapsayan 34. Dönem Raporunu Cumhurbaşkanı Tatar'a sundu

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Varol, Mart- Aralık 2022 dönemlerini kapsayan 34. Dönem Raporunu Cumhurbaşkanı Tatar’a sundu.

Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonunda gerçekleştirilen kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Ombudsman’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli bir yere sahip olduğunu, çalışmalarını takip ettiğini ve özellikle yurtdışı faaliyetlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ombudsmanı olarak katıldığı, Uluslararası Kuruluşlardaki temsiliyetindeki çalışmalarını takdirle izlediğini ifade ederek bundan sonraki görevinde başarılar diledi.

Ombudsman İlkan Varol da konuşmasında, dairenin işleyişi ile ilgili bilgi aktarırken mevcut kadro yetersizliğinin ve hukukcu ihtiyacının giderilmesi amaçlı tamamladığı yasa çalışması ile ilgili de bilgi verdi.

Bununla birlikte Varol; yurt dışında gerçekleşen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ombudsmanı olarak katıldığı Uluslararası Kuruluşlarla ilgili ayrıntılı bilgi verirken, özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ombudsmanının kurucu üyesi olduğu Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliği ve asli üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliğinin, katıldığı faliyetleri ile ilgili de bilgi aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu