DünyaKıbrısManşetTürkiye

Ömer Çelik: İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şiir geriliminin ardından İranlı siyasetçilere tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü ziyaretinde okuduğu bir şiir Ankara ile Tahran’ı karşı karşıya getirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ü çağırdı ve kendisine sert kınama iletti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, okunan şiirin İran’ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını öne sürdü.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise bu iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SİYASETÇİLERİN KULLANDIĞI ÇİRKİN DİLİ KINIYORUZ”

Twitter üzerinden paylaşım yapan Çelik, “Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz.” ifadesini kullandı.

“İRANLI SİYASETÇİLER PUSULALARINI KAYBETMİŞ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıktığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

Bu İranlı siyasetçiler İran’ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cunhurbaşkanımızla, İran’ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler.

İran’ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran’a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır.

Ömer Çelik: İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz #1

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ HAKKINDA KONUŞURKEN SAYGILI OLMALILAR”

Haddini aşan İranlı siyasetçiler Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken saygılı olmalıdır. İran’ın zor zamanlardaki dostu Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, kendi ülkelerinin düşmanlarını sevindiriyorlar.

Gün, Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarmalarına sevindiğimiz, sevinenlerle de yan yana durduğumuz, gündür. Bundan rahatsız olanlar kendi zihiniyet çarpıklıklarını sergilemiş oluyorlar.

“CUMHURBAŞKANIMIZ İRAN’IN ZOR ZAMANLARDAKİ DOSTUDUR”

Cumhurbaşkanımız kardeş İran’ın zor zamanlardaki dostudur. Cumhurbaşkanımız hakkında konuşurken haddini aşan İranlı siyasetçiler saygılı olmalıdır. Cumhurbaşkanımıza saldıranlar kendi ülkelerinin en büyük dostuna saldıran ve düşmanlarını sevindiren durumuna düşüyorlar.

Cumhurbaşkanımız haklının yanında yer almaya ve haksızlık karşısında susmamaya devam ediyor. Ermenistan işgaline karşı Azerbaycan’la beraberiz. Haksızlıklara karşı kardeş İran’ın hakkını korumaya da devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiirin sözleri:

“Aras’ı ayırdılar,

Kum ile doldurdular

Ben senden ayrılmazdım

Zor ile ayırdılar Ay Lâçin, can Lâçin,

Men sene kurban Lâçin”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu