DünyaEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSağlıkSeyahatToplum

Omicron, Baf turizm sektörüne gölge düşürdü

Baf Turizm Bölge Kurulu Başkanı Nasos Hadjigeorgiou'ya göre, Avrupa'da ve Kıbrıs'ta Kovid-19 durumunun artan ciddiyeti nedeniyle Baf Havaalanı’na çok sayıda tarifeli uçuş iptal edildi.

Çeviri – Meyil Avcan

Baf Turizm Bölge Kurulu Başkanı Nasos Hadjigeorgiou’ya göre, Avrupa’da ve Kıbrıs’ta Kovid-19 durumunun artan ciddiyeti nedeniyle Baf Havaalanı’na çok sayıda tarifeli uçuş iptal edildi.

Kıbrıs Haber Ajansı’na bugün yaptığı açıklamada, ilçesine yönelik kış turizmi açısından iyi bir plana rağmen, iptal edilmeyen uçuşların bile hiçbir zaman dolmadığını söyledi.

Hadjigeorgiou, “Ve daha bitmedi,” dedi. Ocak ayının ilk haftasından sonra Kıbrıs’a uçuşlarda daha da azalma olacağını ekledi.

Hadjigeorgiou, turizmin yeniden başlaması için hükümetlere, havayollarına, tur operatörlerine, otellere, eğlence mekanlarına atıfta bulunarak, birçoğunun üzerine düşeni yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Kıbrıs’taki turizm endüstrisi yeniden başlayabilir, ancak epidemiyolojik tablomuz buna izin verirse. İlk olarak, büyük olasılıkla yerel halka açılacak ve ancak ülkelerindeki koronavirüs durumuna bağlı olarak yabancı yolcuları düzenli olarak ağırlayabileceğiz” dedi.

Ancak Baf Otelciler Birliği başkanı Thanos Michaelides Kıbrıs Haber Ajansı’na verdiği demeçte, durumun çok zor olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu