GenelKıbrısManşetSağlık

Omicron sınır tanımadı kuzeyi güneyi dağıttı

KKTC’de bazı özel okullar bugün ve yarını hafta sonu ile birleştirip, artan vaka ve temaslı sayısını düşürmeyi hedeflerken, devlet okullarında denetimlerin artırılacağı belirtiliyor

KKTC’de bazı özel okullar bugün ve yarını hafta sonu ile birleştirip, artan vaka ve temaslı sayısını düşürmeyi hedeflerken, devlet okullarında denetimlerin artırılacağı belirtiliyor

BİLİMSEL ETKİNLİĞİ KANITLANMIŞ AŞI VE İLAÇ ALINMALI… Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Covid-19 pandemisiyle etkin mücadele için onaylı ve bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış ilaçların ve aşıların kullanılması gerektiğini, bu ilaç ve aşıların temini konusundaki sorumluluğun Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu belirtti. Yazılı açıklamayla, yöneticilere çağrı yapan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu, daha fazla kayıp yaşamamak için tedbirlerin artırılması gerektiğini de vurguladı.

5 – 11 YAŞ GRUBU AŞILANMALI… Güney Kıbrıs’ta da 5-11 yaş grubu için aşılama başladığı belirtilen açıklamada şöyle devam edildi: “Bizim ülkemizde de sonuna kadar desteklediğimiz yüz yüze eğitimin devamı için ve bu yaş grubunda artan vakaların ve sonuçta olası üzücü sonuçların önünü kesmek için ivedi şekilde bu yaş grubuna da aşılamaya başlamalıyız.”

GÜNEYDE OKULLAR 10 OCAK’TA AÇILACAK… Bugünlerde Covid 19 tedavisinde kullanılan yeni bir hapın gelmesi beklenen Güney Kıbrıs’taki epidemiyolojik tablonun ağırlaşması üzerine dün toplanan Bakanlar Kurulu, yeni önlemler kararlaştırdı. Rum radyosunun aktardığına göre, Christmas tatilinde olan bütün özel ve devlet ilk ve orta eğitim okulları 10 Ocak’ta; anaokulu ve kreşler 7 Ocak’ta açılacak.

YARI YARIYA UZAKTAN ÇALIŞMAYA GEÇİLİYOR… 10 Ocak itibarıyla restoran, eğlence ve dinlence merkezleri, düğün ve vaftiz gibi organizasyonlara katılacak azami kişi sayısı 200 olacak. Uzaktan (internet) çalışma oranı da 10 Ocak itibarıyla yüzde 50’ye yükseltildi. Yine 6 Ocak itibarıyla pozitif vaka ile temaslı olanların, aşı veya hastalığı geçirme durumlarına bakılmaksızın, temas gününden sonraki 3’üncü ve 5’inc gün hızlı test veya PCR yaptırması zorunlu hale getirildi.

PCR TESTİ YAPTIRMAYI REDDEDENLER 14 GÜN KARANTİNAYA GİRECEK… 6 Ocak itibarıyla Güney Kıbrıs’a giriş yapan ve PCR testi yaptırmayı reddedenler 14 günlük karantinaya alınacak ve en erken, PCR yaptırmaları şartıyla 7’nci gün karantinadan çıkabilecek. 6 Ocak’tan itibaren Güney Kıbrıs’a gidecek 12 yaş ve üzeri bütün yolculardan 72 saatlik negatif sonuçlu PCR ibraz etmeleri istenecek.

KKTC’DE İKİ ÖZEL OKUL EN AZ BEŞ GÜN ONLİNE EĞİTİME GEÇİYOR… Kuzey Kıbrıs’ta Yakın Doğu ve Levent kolejleri bugün ve yarın online eğitim gerçekleştirecek. İki günlük hafta sonu tatilinden sonra Levent 14 Ocak, Yakın Doğu ise 12 Ocak’ta yüz yüze eğitime yeniden başlamayı değerlendirecek. Devlet okullarında ise vaka ve temaslı sayısında kontrol dışı gelişme olmadığı ve şimdilik uzaktan eğitime gidilmeyeceği belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu