GenelKıbrısManşetSağlık

Omicron Varyantı KKTC’de

Beklenen ve korkulan oldu! Türkiye Cumhuriyeti’nden getirilen Omicron varyantı tespit kitleriyle Covid-19 pozitif çıkan vakalar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde ülkemizde 2 kişide Omicron varyantı tespit edildi

Beklenen ve korkulan oldu! Türkiye Cumhuriyeti’nden getirilen Omicron varyantı tespit kitleriyle Covid-19 pozitif çıkan vakalar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde ülkemizde 2 kişide Omicron varyantı tespit edildi

YURTDIŞIYLA BAĞLANTILARI OLMADI… Covid-19 pandemisinin ortaya çıkmasının üzerinden neredeyse iki yıl geçmesinden sonra ortaya çıkan yeni Güney Afrika varyantı tüm dünyada endişe yaratmaya devam ederken, İngiltere, Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın ardından KKTC’de dün itibariyle ilk kez COVID-19’un Omicron varyantına rastlandı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede 2 kişide Omicron varyantının tespit edildiği duyuruldu. Açıklamada, ayrıca söz konusu 2 kişinin yakın bir tarihte yurt dışı seyahatleri bulunmadığı ifade edildi. Omicron varyantı tespit edilen iki kişinin karantinada gözetim altında bulunduğu belirtilen açıklamada, temaslıları ile ilgili gerekli tüm tespit ve taramaların sürdüğü belirtildi.

“AŞI YAPIN” VURGUSU… Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, COVID-19 aşılarının hatırlatma dozlarının Omicron varyantına karşı korunmada büyük önem taşıdığı vurgulandı. Aşı olmamış kişilerin aşılarını yaptırmalarının elzem olduğu kaydedilen açıklamada, “Ülkemizde de omicron varyantının tespit edilmesinin ardından vatandaşlarımıza aşı ile birlikte bir kez daha maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymanın COVID-19 ile mücadelede en önemli etkenler olduğunu hatırlatırız” ifadelerine yer verildi.

24 SAAT İÇERİSİNDE EN YÜKSEK CAN KAYBI… Öte yandan dün ülkemizde ilk kez 24 saat içerisinde covid-19 nedeniyle en çok ölüm meydana geldi. Acil Durum Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde covid-19 tedavisi gören 56 yaşındaki Ruhi Ünal, 74 yaşındaki Aysel Kambur, 87 yaşındaki Şerife Keresteci, 64 yaşındaki Fatma Yıldız ve 75 yaşındaki Mustafa Serdengeçti koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bir gün içerisinde 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzüntü yaratırken, covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132’ye ulaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu