DünyaGenelManşet

On otobüsten daha büyük bir asteroid geliyor!

Yapılan bir açıklamaya göre Dünya yakınından dev bir asteroid geçiyor. Peki, bu asteroid tehlike saçıyor mu?

Yapılan bir açıklamaya göre Dünya yakınından dev bir asteroid geçiyor. Peki, bu asteroid tehlike saçıyor mu?

Dünya, her gün birbirinden farklı gök cisimlerinin hedefinde yer alıyor. Gök cisimleri çeşitli boyutlarda olmakla birlikte ürkütücü bir manzaranın oluşmasına da neden oluyor. Bugün çıkan haberlere göre Dünya yakınından dev bir asteroid geçecek. İşte detaylar!

On otobüsten daha büyük bir asteroid geliyor!

2013 WW44 olarak etiketlenen 91 metre uzunluğundaki bir asteroit dünyaya doğru geliyor. Saniyede 11,8 kilometre gibi bir hızla hareket eden ve on otobüsten daha büyük olan bu asteroidi durdurmak ise oldukça zorlu bir durum.

NASA’nın Yakın Dünya Nesne Çalışmaları Merkezi, on yıl önce izlemeye başladığı kayanın 3,3 milyon kilometre güvenli bir mesafeden geçeceğini hesapladı. Bu durum oldukça büyük bir mesafe. Ancak güneş sistemimizin boyutunu düşündüğümüzde daha da yakın bir karşılaşma gibi duruyor.

Asteroitler genellikle Dünya’ya yakın bir mesafeden geçiyor. Ancak bunların çok azı ciddi bir tehdit oluşturuyor. Buna rağmen bu durum Dünya’nın gelecekte tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalmayacağı anlamına gelmiyor. Bundan dolayı NASA ve ESA gibi birçok ajans bu tür tehditler için uzayı izliyor.

NASA ise Dünya’ya doğru geldiği hesaplanan büyük bir asteroitle başa çıkmanın yollarını arıyor. Bunun için de geçtiğimiz yıl böyle bir nesnenin yörüngesini değiştirmek için tasarlanan sistemi test etti. NASA ise konuyla ilgili internet sitesinde “Nispeten az sayıda Dünya’ya yakın nesne, Dünya’nın yeterince yakınından geçiyor ve yakın gözlemi garanti edecek kadar büyük.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca şunları ekledi: “Bunun nedeni, gezegenlerin çekim kuvvetinin zamanla bir nesnenin yörünge yolunun Dünya’yı geçen bir yörüngeye dönüşmesine neden olabilmesi. Bu, gelecekteki bir çarpışma olasılığına izin verir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu