DünyaManşet

Onaylanması beklenen Çevrimiçi Güvenlik Yasası: WhatsApp, İngiltere’de yasaklanabilir

İngiltere'de mesajlaşma uygulamaları WhatsApp, Session, Signal, Element, Threema, Viber ve Wire, hükümete, yakında onaylanması beklenen Çevrimiçi Güvenlik Yasa Tasarısı'nda değişiklik yapılması çağrısında bulundu.

İngiltere’de mesajlaşma uygulamaları WhatsApp, Session, Signal, Element, Threema, Viber ve Wire, hükümete, yakında onaylanması beklenen Çevrimiçi Güvenlik Yasa Tasarısı’nda değişiklik yapılması çağrısında bulundu.

Tasarının, bu şirketlerin sağladığı gizlilik teknolojisi olan uçtan uca şifrelemeye zarar verebileceği vurgulandı. Hükümet yetkilileri ise “Hem gizliliği sağlamak hem de çocukların güvenliğini korumak mümkün” diyor.

İngiliz hükümeti, bu platformlardan, kullanıcıları izlemelerini ve çocuk istismarı görüntülerinin ortadan kaldırılmasının talep edilebilmesini istiyor.

Bir hükümet yetkilisi, “Sağlam uçtan uca şifrelemeyi destekliyoruz ancak bu kamu güvenliği pahasına olamaz” dedi ve ekledi:

“Çevrimiçi Güvenlik Yasa Tasarısı hiçbir şekilde uçtan uca şifrelemenin yasaklanmasını öngörmüyor. Şifrelemeyi zayıflatmayacak.”

Tasarının yasalaşması halinde mevcut koşullarda WhatsApp’ın İngiltere’de tamamen yasaklanması gündeme gelebilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu