EkonomiKıbrısManşetToplum

Önce eksiklikler giderilecek sonra projeler hayata geçecek

Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, belediye başkanı seçildikten bu yana hayata geçen icraatları anlattı.

Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, belediye başkanı seçildikten bu yana hayata geçen icraatları anlattı.

EMEKÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, 5 aylık hizmet sürecinde bölgeye hizmet konusunda atılan adamları anlattı. Çatalköy ve Esentepe belediyelerinin birleşmesiyle hizmet alanının genişlediğini belirten Kırok, Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nin zor bir bölgeye hizmet sağladığını belirtti. Yıllardır haklarını alamayan emekçiler için yapılan çalışmaları anlatan Kırok, ellerinden gelen tüm imkânları değerlendirdiklerini söyleyerek; “Bu konuda herkes memnun, yüzler gülüyor” dedi.

PROJELERE AZ KALDI
Bölgede eksikliklerin olduğunu, özellikle araç-gereç eksikliğinin sıkıntı yarattığını belirten Kırok, bu gibi sorunların da çözülmesi ile bölgeye yönelik projelerin hız kazanacağına vurgu yaptı. Tüm sıkıntılara rağmen başlanan projeler olduğunu aktaran Kırok, göreve geldiği 5 aylık süre içerisinde, tamamlanmaya yaklaşanlar da olduğunu belirtti.

BORÇLAR ÖDENİYOR
Göreve geldiğinde Çatalköy ve Esentepe Belediyelerinin esnaf borçlarının 13 milyon TL’yi bulduğunu anlatan Esentepe-Çatalköy Belediyesi Başkanı, bu borcun haricinde belediyelerin geriye dönük devlete 55 milyonluk borcu olduğundan bahsetti.  Borçların büyük bir miktarının devletin belediyeye sağladığı katkıdan kesildiğini aktaran Kırok, “Yaklaşık 4,9 milyon katkı verilmesi gerekiyordu. Sadece 1,4 milyon katkı alabiliyoruz. Geriye kalan borçlara kesiliyor” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu