KıbrısManşetSiyasetToplum

Önce halk sorumlu sonra siyasetçi

CMIRS’ın son araştırmasına göre ülkede yaşayanların %87’si işlerin yanlış yönde gittiğini düşünüyor

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi‘nin (CMIRS) yaptığı son ankete göre; toplumdaki en büyük eksikliklerin başında “lider eksikliği” geliyor. Ayrıca siyasi partilere ve Cumhurbaşkanlığı kurumuna güven de dibe vurmuş durumda..

CMIRS’ın bu çalışmasında ortaya çıkan tespitlere aslında hiçbirimiz yabancı değiliz.

Bu ülkede yaşayan bireyler olarak, ülkede işlerin iyi gitmediğini hepimiz yaşayarak görüyoruz. Siyasi partilere ve Cumhurbaşkanlığı kurumuna  da halkın güven duymadığını görebiliyoruz, dolayısıyla yapılan çalışmada ortaya çıkan sonuçların bizi şaşırtacak bir tarafı yok. Elbette CMIRS bunu kayıt altına alması ile birlikte halkın birebir yaşadığı sorunlar ve bu konulara dair düşünceleri tescil edilmiş oldu..31

Ha derseniz ki bu ne işe yarar?

Ya da ortaya çıkan bu sonuçlardan kendine pay çıkaran, ders alan olur mu?

Bence olmaz.

Bu 40 yıllık tecrübe ile sabittir ki eminim bu şekilde düşünen bütün bunları yaşam akışı içinde tecrübe eden binlerce kişiyiz.

Siyasiler güven vermiyor.

Bu sadece iktidar koltuklarında oturanlar için geçerli değil elbette, muhalefet saflarında bulunan siyasiler için de aynı güvensizliğe sahiptir halk. Peki neden?

Bunun için her şeyden önce  halk olarak bizlerin de özeleştiri yapmamız gerekiyor.

Zira Meclise giren vekilleri de Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişiyi de biz seçtik,üstelik aynı şeyleri defalarca yaparak bir şeylerin değişmeyeceğini bile bile bunu yaptık. Sonuç ortada.

Güven duyulmayan bir siyaset kurumu ve güven telkin etmeyen bir Cumhurbaşkanlığı makamı yaratıldı. Bu çok düşündürücü bir konu olmakla birlikte bundan sonraki süreçte de ülkenin akıbetinin iyi yönde bir seyir yakalamasının çok mümkün olmadığını görebiliyoruz.Siyasetçi özellikle de seçileceğine olan özgüvenle ne yaparsam yapayım kemikleşmiş bir oyum var nasıl olsa seçilir Meclise girerim rahatlığını sürdürdüğü sürece halk da bunu desteklediği sürece bu yazgı asla değişmeyecek..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu