KıbrısManşetSağlık

Önce sağlık sonra fiyat

İngiliz turistlerin 2021 yılı için tatil öncesindeki kriterleri belirlendi. Turistler, COVID-19’da en fazla tedbiri alan ülkeye gitmek istiyor

GIYNIK TURİZM MANŞET

 

* EN İYİ KORUNACAĞIMIZ ÜLKEYİ TERCİH EDECEĞİZ…

İngiltere’de 2 bin yetişkinle yapılan araştırma sonuçlarına göre Kornavirüs salgınıyla mücadele konusunda iyi performans gösteren ülkeleri tercih edeceklerini belirten İngilizler, sağlık sigortalarının kendilerini en iyi şekilde koruyacağından emin olmak istiyor.

 

* İNGİLİZLER, İYİ BİR TATİL İÇİN 1334 STERLİNDEN FAZLA HARACAMAYA HAZIR…

Ankete katılan 55 yaş üstü İngilizlerin yüzde 51’i mümkün olan en iyi korumayı sağlayacak sigortayı satın alarak seyahat etmek istediğini açıklarken katılımcılar, sağlıklı ve güvenli bir tatil için 1.334 Sterlin daha fazla harcamaya hazır olduğunu belirtti.

 

* GÜNEŞLİ ÜLKELERİ TERCİH ETTİLER…

Son dönemde internet üzerinden yapılan önemli rezervasyon artışı olduğuna dikkat çeken İngiliz turizmciler, özellikle Türkiye, Yunanistan ve İspanya’nın Balear Adaları’nda güneşli bir yaz tatilini özleyenler tarafından rezervasyonların yapıldığını belirttiler.

İngiliz turistin 2021 yılı tatil öncelikleri belli oldu. Tatil tercihinde sağlık ve güvenlik kriterlerinin fiyatın önüne geçtiğinin ortaya çıktı.

İngiltere’de 2 bin İngiliz’in katılımıyla aralıklarla çevirim içi olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, kapanmanın ardından denizaşırı tatil talebi oldukça yüksek bir seviyeye çıktı.

İngiltere’de 2 bin yetişkinle yapılan araştırma sonuçlarına göre Kornavirüs salgınıyla mücadele konusunda iyi performans gösteren ülkeleri tercih edeceklerini belirten anket katılımcısı İngilizler, sağlık sigortalarının kendilerini en iyi şekilde koruyacağından emin olmak istiyor.

 

HER BİRİ 1334 STERLİN HARCAYACAK

 

Sağlık ve güvenlik endişelerinin destinasyonlardaki fiyatın önüne geçtiği anket katılan her 100 İngilizden 44’ü koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda iyi durumda olan ülkelere tatile gitmek istediğini belirtirken yüzde 36’lık bir kesim mümkün olan en iyi sigortayı yaptırmak istediğini kaydetti.

AllClear Travel Insurance tarafından yapılan ankete katılan 55 yaş üstü İngilizlerin yüzde 51’i mümkün olan en iyi korumayı sağlayacak sigortayı satın alarak seyahat etmek istediğini açıklarken katılımcılar, sağlıklı ve güvenli bir tatil için 1.334 Sterlin daha fazla harcamaya hazır olduğunu belirtti.

 

50 YAŞ ÜSTÜ İNGİLİZLER TÜRKİYE’Yİ SEÇİYOR

 

İngiltere’de uygulanmaya başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılmalarının cesaret vermesiyle 50 yaş üstü İngiliz turistlerin tatil rezervasyonlarında artış görüldüğünü, en çok tercih edilen ülkeler arasında Türkiye’nin yer aldığı ifade ediliyor.

Online olarak yapılan araştırmada rezervasyonların yüzde 50’sinin 50 yaş üstü gruba ait olduğu kaydedildi. İngiltere ve İrlandalı turizmciler, “50 yaş ve üzeri tatilci grubundan daha önce görmediğimiz bir ilgiyle karşı karşıyayız. Bunun aşılamalara ilişkin pozitif haberlerin etkisiyle olduğunu düşünüyoruz” dediler.

 

İNTERNETTEN REZERVASYONLAR ARTTI

 

Son dönemde internet üzerinden yapılan önemli rezervasyon artışı olduğuna dikkat çeken İngiliz turizmciler, özellikle Yunanistan, Türkiye ve İspanya’nın Balear Adaları’nda güneşli bir yaz tatilini özleyenler tarafından rezervasyonların yapıldığını belirttiler.

Salgın kısıtlamaları nedeniyle tatil yapamayan İngilizlerin, 2020 yılı için 10-14 gece arası önceki yıllara kıyasla daha uzun süreli rezervasyon yaptıklarının da altı çizildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu