KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Önce tartıştı sonra sopa ile arkadaşının kolunu kırdı

Aralarında çıkan tartışma sonucu birbirleri ile kavga ettikleri sırada tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ahşap sopa ile arkadaşının kolunu kırdı

05.11.21 tarihinde saat 10.00 raddelerinde Yeni Boğaziçi’nde, bir spor salonu içerisinde, aralarında çıkan tartışma sonucu birbirleri ile kavga ettikleri sırada tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ahşap sopa ile arkadaşı Z. S (E-47)’ in sağ koluna vurup kırılmasına ve vahim zarara uğramasına neden olan U. A. (E-49), şikâyet üzerine ayni gün tutuklandı.

Zanlı bugün 06.11.21 tarihinde vahim zarar, ciddi darp ve tecavüzkar alet taşıma suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Ahmet Özlemler, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere polis memuru Arif Toroslu’yu tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 05.11.21 tarihinde saat 10.00 raddelerinde Yeni Boğaziçi’nde işletmeciliğini yaptığı spor salonu içerisinde eşyaların pay edilmesi esnasında yaşanan tartışmada zanlı ile şikayetçinin birbirlerinin vücutlarının muhtelif yerine vurmak suretiyle kavgaya tutuştuklarını söyledi.

Kavga esnasında zanlının tasarrufuna geçirdiği 146 cm uzunluğundaki ahşap bir sopa ile müştekinin başına ve koluna vurması sonucu müştekinin sol göz üstünde 8 cm’lik kesik oluşmasına, sağ kolunun ise kırılarak vahim zarara uğramasına neden olduğunu belirten tanık polis, zanlının ayni gün şikâyet üzerine tutuklandığını ve olayda kullanılan ahşap sopanın emare alındığını söyledi

Spor salonunda meydana gelen kavga olayında şikayetçi konumundaki Z. S. ilde ilgili zanlının şikâyeti doğrultusunda soruşturma başlatıldığını belirten tanık polis, KKTC vatandaşı olan zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlının görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi ve KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi.

KAYNAK: MHA

Diğer Haberler

Başa dön tuşu